Adtraction

lördag 26 november 2016

Du prutar väl?

Jag var tvungen att anskaffa en ny köksmaskin, och åkte därför iväg till närmsta butik. Jag åker ofta till samma butik, för då vet jag vilken service de ger och jag vet vilket mandat personalen har, och vilka av dem. Jag visste vad jag ville ha, och priset lyste 3,500 kr. Jag tittade på säljaren och sa, kan du beställa hem den där så hämtar jag den nästa vecka och betalar då 2,990 kr. Jag vet vilka marginaler butikerna har och jag visste att sannolikheten var hög att han skulle acceptera. Därefter åkte jag nöjt därifrån. Om dagens fysiska butiker skall kunna konkurrera så måste de b.l.a. anpassa sina priser på ett någorlunda bra vis.

I den delen av Sverige jag växte upp så var det fullkomligt normalt att pruta, man fick i princip med sig det med modersmjölken, det var lika naturligt som att prata om vädret. Jag är inte snål, men jag är ekonomiskt medveten, jag väljer vad jag lägger mina pengar på och när. Jag köper alltid det jag vill ha, då det finns ett behov, men priset måste vara det rätta. Det är i grunden samma sak som med aktiemarknaden, köp kvalitet men till rätt pris. För mig är det alltid Black Friday.

Ett bra ställe att börja på när det gäller att se över sina kostnader, det är att välja rätt butik att handla mat på. Den rikaste personen i min omgivning, när jag var liten, det var den lokala Ica handlaren. Så mat kan du enkelt spara säg 20% på, med bibehållen kvalitet. Utgå t.ex. ifrån den lokala undersökningen som Pensionärerna gör årligen, för att sortera bort de värsta avarterna till matbutiker.Inga kommentarer :

Skicka en kommentar