Adtraction

söndag 19 mars 2017

Demokratin hotas inifrån

Jag förmodar att ni också har märkt hur vänstern, och de radikala religiösa, i västvärlden har anammat metodiken från forna öststaterna? Språket är det första en diktator försöker ta makten över, så även i Sverige. Det var således ingen slump att Löfven var tidigt ute med t.ex. begreppet brunstämpling, eller varför de pratade vinster i välfärden istället för att företag inte bör slås ut i Sverige (även i vården) genom politik. Allt följer deras otäcka regelbok från förr. Man får sannerligen rysningar i kroppen, från Berlinmurens tid.

Men priset kanske ändå togs i år, av självaste skolverket? Uppenbarligen har de "råkat" missuppfatta sin uppgift i samhället, och istället fokuserat på indoktrinering. I de nationella proven utformades således ett debattämne som gick ut på att argumentera för ett bibliotek kring varför vissa "olämpliga" böcker inte skall köpas in. Ska skolan framföra icke demokratiska budskap, som att "fel åsikt" skall tystas?

Alla ser väl feminismens och vänsterns ideal ovan? Det gäller att prioritera rätt?

Det är även högst intressant hur Alliansen ängsligt instämmer i precis allt, kring samhällets pågående grundläggande omdaning, som vilka nickedockor som helst. Sverige är sannerligen i mycket stort behov av att samhällsdebatten normaliseras. Vi måste bort ifrån ängsligheten och tillbaks till rationell politik. En politik där det inte duger att i efterhand konstatera: "ingen kunde förutsäga detta", det som var helt uppenbart för oss andra. Annars är det snart kört för Sverige, det är bråttom nu.

2 kommentarer :

  1. Det är helt otroligt hur verklighetsfrämmande politikerna är alltså. Jag tror precis som du att de kommer vara förvånade och skylla på 'dumma väljare' när en svensk Donald Trump får 48 % av rösterna i ett val om några år.

    Jag hörde en gång någon säga: 'Den största mobbaren är inte den som mobbar utan den som kan göra något åt mobbning men väljer att inte göra det'. Politikerna är den största mobbaren och mobbingoffret är Sverige!

    SvaraRadera
  2. Just det där med ett sunt debattklimat har jag funderat en hel del på. Det är alldeles för många debatter som kvävs av rädsla och alldeles för få som påpekar att kejsaren faktiskt är naken.

    SvaraRadera