Adtraction

torsdag 23 mars 2017

En idol har avlidit

Tyvärr har en av mina förebilder avlidit, Lennart Aktiestinsen Israelsson. En riktig, rejäl Smålänning med glimten i ögat, ända tills 101 års ålder. Jag hade för länge sedan förmånen att få besöka olika seminarier där Lennart medverkade. Han bidrog definitivt till min förståelse för hur en aktieportfölj kan fås att skapa enorma värden, rätt hanterad. Och detta med att själv är bäste person att hantera portföljen, bara en sådan sak. Lennart bevisade att du kan skapa framgång med enkla medel och sunt förnuft.

                                                         Miljoner på spåret , en köpvärd bok.

Att få i storleksordningen 600 kronor, då motsvarande några månadslöner, att växa till långt mer än 100 miljoner över en livstid är en bedrift, det är stort. Kraften i ränta på ränta är mäktig, rätt hanterat. Hur mycket kapital skapar du i jämförelse?  

4 kommentarer :

 1. Jag började med aktiv förvaltning för två år sedan och ligger perioden 2015-01-01--2017-03-24 + 17,65 % medan SIXPRX samma period är + 27,67 %. Min förmodan är att jag småningom har högre avkastning än det indexet, då jag blir en skickligare investerare. I år ligger jag 6,16 %, alltså lite högre än nämnda index.

  SvaraRadera
 2. Verkade vara en riktigt trevlig gubbe som hade två egenskaper som är rätt ovanliga idag, sunt förnuft och tålamod, lägg till insikten av att du inte behöver göra av med varenda krona du har sparat ihop innan du dör utan troligen tjänar mer på att låta kidsen ta över portföljen när det är dags för maskarna att kalasa på resterna så har du nog lämnat 95% av befolkningen bakom dig i lunken mot frihet och trygghet,,
  Och det inkluderar högskoleutbildade finansmän och kvinnor,,
  Det visar verkligen styrkan i ränta på ränta och återinvesteringar i kombination med ett någorlunda skötsamt liv, nämn det inte på sociala medel bara då det får flertalet att sätta café latten i vrångstrupen och upprört skrika sig hesa om den där utslitna (åtminstone i debatten) sjuksköterskan som blivit lämnad av karlkräket med några småbarn och inte får stålarna att räcka.....
  För att återgå till Lennart så minns jag en gammal intervju på di jag läste och hans förmögenhet uppgick då till 140 millioner och han skänkte 60 tror jag till kungliga vetenskapsakademien eller liknande, sen var det nån tomte som hade lämnat en kommentar i kommentarsfältet om att det var inte alls så märkvärdigt utan han borde kunnat ha haft mycket mer om han varit bara lite smartare i portföljhanteringen.......
  Hur mycket tror ni den idioten har i portföljvärde idag? 🙄
  Jag hoppas och tror att Lennart hade ett riktigt liv förutom pengarna och tackar honom för det han gjort för oss andra genom att visa att det går att få ett gott liv med små medel och för allt han bidragit till genom olika bidrag och stipendier till samhället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har all anledning att förmoda att Lennart levde ett bra liv, trots att han inte spenderade pengar frikostigt. För onödiga prylar ger mest bekymmer. Hela 4 fruar blev det väl också för hans del totalt... :)

   Radera
 3. Kan bara instämma i Snickar'ns inlägg. Samt självklart tacka Stinsen för sin öppenhet för aktieinvesteringar. Det var han som fick mitt intresse för Industrivärden att vakna, bolagets aktie har i skrivande stund utvecklats till mitt största innehav och är upp ca 50%. Hans arv som rådgivare kommer att leva vidare i min portfölj.

  Med vänlig hälsning,

  Atlas Investo

  SvaraRadera