Adtraction

måndag 13 mars 2017

Id-kapning växer lavinartat i Sverige

Så kallade id-kapning är ett brott som växer lavinartat i Sverige, hundratusentals svenskar drabbas. Vad det handlar om är att någon kommer över dina personliga uppgifter, för att därmed kunna handla, föra över pengar eller ta lån i ditt namn. Numera är detta ett brott som kan ge 2 års fängelse, men sannolikheten att bli dömd i ett land som naiva Sverige måste anses försumbar. Det blir ett enkelt, attraktivt brott sett i relation till möjlig lönsamhet (det är en Miljard-bransch numera, enligt uppgifter från UC).

Det finns många enkla motåtgärder man själv kan vidta för att minska risken för att blir utsatt. Men, trots detta så kan påföljderna av en stöld bli högst påtagliga. Därför har jag själv nyligen valt att betala för en tjänst som bevakar min personliga kreditinformation, vilket bör göra att jag kan agera snabbare och minska brottslingars möjliga skadeverkan. Det ingår även juridisk hjälp och ekonomisk ersättning:

mySafety
Man kan prova på 3 månader gratis.

Det är tråkigt att Sveriges förfall nu gått såhär pass långt, att man ska behöva skydda precis allt. Men, det är tyvärr bara att gilla läget, och göra vad man kan för att skydda sig.

 

2 kommentarer :

  1. Hoppas du inte har hemtjänst från Södertälje. :-)

    Min farmor som låg inlagd i Södertälje på sjukhus fick besök från två trevliga personer som ville veta hennes kontonummer och få kontokortet. Förutom att någon från hemtjänsten även beställde hem varor i hennes namn.

    Södertälje hade jag verkligen inte velat ha hemtjänst från. Och det är mest gamlingar som utsätts för dessa brott. Tilliten i detta land är minimal efter all invandring.

    SvaraRadera
  2. De kriminella gängen har bytt strategi från lastbilskapningar, rån och smash and grab till elektronisk brottslighet av den här typen och det lär bara fortsätta. Kanske är det läge att köpa aktier i företag som jobbar med elektronisk säkerhet?

    SvaraRadera