Adtraction

tisdag 21 mars 2017

Jag tecknar aktier i MIPS

MIPS noteras inom kort, och det är ett bolag du bör titta närmare på. Det här är inte ett bolag i ett för tidigt skede som dumpas på börsen av giriga riskkapitalister, utan det är resultatet av långvarig framgångsrik svensk forskning, vilket är kul. MIPS erbjuder en patentskyddad lösning för olika slags hjälmar, för skydd mot s.k. rotationsrörelser vid slag mot huvudet.   

Noteringen sker med ett antal renommerade ankarinvesterare, vilket är positivt. Värderingen baserad på dagens vinst blir mycket hög, men detta är ett tillväxtcase, och en satsning på stigande marginaler i takt med lönsam expansion för bolaget. Jag ser det som rimligt att bolagets indikativa prognoser kan slå in på några års sikt, och i det läget ser jag aktien som en tämligen attraktiv notering, för den mer långsiktiga investeraren.

Länk till MIPS hos Avanza

2 kommentarer :

 1. Börjar bra för MIPS! Snyggt jobbat. Hoppas fu fick rejäl tilldelning.

  /Aktiepappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det blev faktiskt helt ok tilldelning denna gång, vilket jag ser som ett gott tecken. Aktieägarvänligt att inte bara tillgodose de stora institutionerna. Det här bolaget ska jag hålla under lång tid, och jag ska öka successivt till en av mina största positioner. Mvh

   Radera