Adtraction

tisdag 25 april 2017

Dedicare

Det går bra nu! Igår var det bl.a. Dedicare's tur att lyfta portföljen :

PERIODEN 1 JANUARI – 31 MARS I KORTHET · Rörelsens intäkter 201,5 MSEK (135,2) · Rörelseresultat 25,3 MSEK (9,8) · Rörelsemarginal 12,6 procent (7,2) · Resultat efter finansiella poster 25,6 MSEK (9,6) · Periodens resultat 19,9 MSEK (7,4) · Kassaflöde från den löpande verksamheten 18,0  MSEK (4,7) · Resultat per aktie före utspädning 2,21 SEK (0,82)

De levererar på ett imponerande sätt nu, och jag måste dra upp mina estimat. Men, det utmynnar i en slutsats om behåll, detta fina utdelningscase.

------------------------------
20% rabatt på Moccamaster (adlink):
Cervera

Cervera är idag ett av Sveriges största varumärken för kök, inredning och servering.


3 kommentarer :

 1. Äger själv dedicare och kan bara hålla med om att företaget levererar riktigt fint just nu. Förhoppningwvis fortsätter ökningen under året.
  Mvh, Framtida rikedom

  SvaraRadera
 2. Missade som vanligt detta tåget. Ser ni dedicare som ett långsiktigt alternativ? Känns som om de är ganska övervärderade i nuläget? Kan de hålla värdet och avkastningen upp även de kommande 5 åren? Det skrivs ju en hel del om att landstingen ska dra ner på hyrpersonal. Men verkligheten är kanske en annan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anser att Dedicare knappast är övervärderade på dessa nivåer. Det var inte heller länge sedan VD köpte ett bra lass aktier heller för den delen. Tyvärr har Sveriges politiker orsakat en katastrofal överbelastning av offentlig sektor, tack vare okontrollerad massinvandring. Därmed är det som så att politikerna nu tappat kontrollen, de är pristagare och inget annat. Efterfrågetrenden är dessutom av strukturellt långsiktig art i det område bolaget verkar. Internationellt gäller detsamma.

   Radera