Adtraction

tisdag 17 juli 2018

ICA - för rika

Innehåller reklam och annonslänkar.

Ibland hör jag folk påstå konstiga saker. T.ex. som att det inte går att få pengar över utan en hög lön eller ett onödigt snålt liv, därefter ser man samma personer handla mat på Ica...

Exempel på hur matpriser varierar enormt på samma ort i Sverige.

Sist jag jämförde priser för olika varor så var utfallet som ovan, för samma kvalitetsvaror. Varför är vanligt folk så välvilligt inställda till att betala Ica- handlarens Porsche, det har jag aldrig begripit? Däremot tror jag att medvetenheten ökar kring detta, och att det kommer bli allt svårare för t.ex. Ica att ta ut dessa helt orimliga priser framöver. Det skulle inte förvåna mig om vissa Ica-handlare kommer utnyttja möjligheten att höja priset med hänvisning till torkan. Kom då ihåg dessa ohyggligt höga vinstmarginaler enligt ovan. Utöver ovan skillnader så är det vanligtvis även kraftiga prisskillnader på mat beroende på var i kommunen du handlar, definitivt värt att kolla upp.

Nackdelen med Lidl är att de inte har ett helhetstäckande sortiment av mat. Å andra sidan kan man t.ex. handla fempack bra kalsonger för 100 kronor, istället för att betala 120 kronor paret i valfri klädbutik på nätet. Var handlar du, och håller du med?

Länk till ICA hos Avanza

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar