Adtraction

Mina mål

Utan vidare utläggning följer här några av mina privata mål för 2018.

Hälsa : Jag behöver vara tillräckligt i form för att leva sjukdomsfri i många år framöver, och orka med den livsstil jag vill leva. Därför skall jag motionera i form av att promenera motsvarande minst 8,000 steg per dag i genomsnitt.

Hälsa : Komma igång med övrig träning (cross trainer) igen, 1-2 gånger i veckan.

Ekonomi : För att lyckas nå frihet måste vi spara och investera. Målet för 2018 är att hålla en genomsnittlig sparkvot på minst 20%, samt att öka totalt depåvärde med minst 20%. Beräkningen av sparkvoten inkluderar enbart det jag själv har kontroll över idag, d.v.s. jag väljer att konservativt exkludera utdelningar och pensionsavsättningar (annars hamnar kvoten på mer än det dubba). 

Ekonomi : Få mer utdelningar från portföljen.

Ekonomi : Jag har huvudansvaret för förvaltningen av familjens ekonomi. Det har sina fördelar att fatta affärsbeslut själv, men samtidigt finns en fara i personberoendet. Därför ska jag under året utarbeta en slags ekonomisk handbok. I den skall framgå hur jag analyserar aktier, hur jag fattar beslut och hur en portfölj sköts framgångsrikt, var pengar finns, var försäkringar finns mm.

Livskvalitet : Jag vill unna familjen saker, samtidigt som vi lever sunt och ekonomiskt. I det skall bland annat ingå en lång semester, med gott om tid för barnen och familj.      

Blogg : Fortsatt aktivt bloggande, och jag skall arbeta för att uppnå minst 20,000 sidvisningar per månad under 2018. Jag vill även få fler följare på twitter och facebook.     

2 kommentarer :

  1. Intressant ide med ekonomisk handbok för att fatta sina investerings beslut, det tar jag med mig till 2018 också, stort tack.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har ju en slags mental mall eller process som styr alla affärer. Viktigt för kontinuitet och för att undvika spontana affärer som bara slutar i förlust. Sedan vill jag underlätta kunskapsöverföring till nästa generation. Tack för kommentaren. Mvh

      Radera