Adtraction

Mina mål

Utan vidare utläggning följer här några av mina privata mål för 2020.

Hälsa : Jag behöver vara tillräckligt i form för att leva sjukdomsfri i många år framöver, och orka med den livsstil jag vill leva. Därför skall jag motionera i form av att promenera motsvarande minst 8,000 steg per dag i genomsnitt. Viktnedgång med 3 kg under året, vilket även skall uppnås med bibehållen varierad kosthållning samt träning.

Hälsa : Träna 3 gånger i veckan. Pulshöjande träning, minst 30 minuter per gång.

Ekonomi : För att lyckas nå frihet måste vi spara och investera. Målet för 2020 är att hålla en genomsnittlig sparkvot på minst 20%, samt att öka totalt depåvärde med 15-20%. Målet ska tolkas som en förutsättning inför strategival samt utvärderas på längre sikt. Beräkningen av sparkvoten inkluderar enbart det jag själv har kontroll över idag, d.v.s. jag väljer att konservativt exkludera utdelningar och pensionsavsättningar (annars hamnar kvoten på mer än det dubba).

Ekonomi : Få mer utdelningar från portföljen, d.v.s successivt bygga den delen av portföljen.

Ekonomi : Fortsätta utveckla mina kunskaper inom finans och ekonomi, utbildningsbudget.

Ekonomi : Jag har huvudansvaret för förvaltningen av familjens ekonomi. Det har sina fördelar att fatta affärsbeslut själv, men samtidigt finns en fara i personberoendet. Därför ska jag under året utarbeta en slags ekonomisk handbok. I den skall framgå hur jag analyserar aktier, hur jag fattar beslut och hur en portfölj sköts framgångsrikt, var pengar finns, var försäkringar finns mm.

Ekonomi : Det finns givetvis redan underliggande trading-/investeringsplan som stöd för min förvaltning. Fortsatt processfokus i det jag gör, och fortsatt god uppföljning.

Livskvalitet : Jag vill unna familjen saker, samtidigt som vi lever sunt och ekonomiskt. I det skall bland annat ingå en lång semester, med gott om tid för barnen och familj.
Förutsatt att jag når min målsättningar inom förvaltningen i år, vilka jag nämnde i årskrönikan för 2019, så ska jag avsätta tio procent av årets tradingvinst till nöjen med familjen nästkommande år. En morot så god som något.     

Blogg : Fortsatt aktivt bloggande, och jag skall arbeta för att uppnå minst 25,000 sidvisningar per månad under 2020. Jag vill härmed fortsatta hålla mig inom topp 20 av ekonomibloggarnas besök. Jag vill även få fler följare på twitter och facebook.     

4 kommentarer:

 1. Intressant ide med ekonomisk handbok för att fatta sina investerings beslut, det tar jag med mig till 2018 också, stort tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har ju en slags mental mall eller process som styr alla affärer. Viktigt för kontinuitet och för att undvika spontana affärer som bara slutar i förlust. Sedan vill jag underlätta kunskapsöverföring till nästa generation. Tack för kommentaren. Mvh

   Radera
 2. Hej
  20% låter rimligt. Jag brukar snitta runt 30% och då har jag precis fått en liten dotter ;)

  Hälsningar Tandläkaren

  SvaraRadera
 3. Håller med. Privatekonomisk handbok låter sunt. Något du tänkt publicera för läsare?

  SvaraRadera