Adtraction

lördag 18 februari 2017

50-60% skatt för medelinkomst i Sverige

Otroligt nog, så tror många svenskar än idag att det är bra med hög skatt, "för någon annan betalar". Faktum är att många inte vet hur otroligt mycket skatt staten tar, varje år. Staten tar i många fall betydligt mer än vad den som arbetar erhåller, vilket naturligtvis är helt orimligt.

Sverige har en skadlig och orimlig skattenivå.

Inte nog med detta, utan staten vill också höja skatten för företagen på en rad områden. Enligt PWC kan nuvarande utredningar leda till minst ytterligare 20 Miljarder i nya skatter. Något som givetvis skadar jobb och tillväxt i Sverige. Aldrig i modern tid har så mycket skatteförslag haglat i luften som nu. Trots (eller tack vare?) detta så har Riksdagens revisorer nyligen varnat för underfinansiering av statens utgifter kommande år. D.v.s. det ser mörkt ut, på Kameruns avbytarbänk... Sverige är återigen inne på vägen emot ett extremt högskatteland, och vi vet alla vart sådant slutar... 

Alla bör följa nedan, för att själv se hur politiker förstör våra pengar, varje dag:
https://www.facebook.com/sloseriombudsmannen/

17 kommentarer:

 1. Ska bli intressant att se hur staten ska lösa nästa lågkonjunktur med alla utgifter som dom tagit på sig genom att vara "en humanitär stormakt". Skatterna går ju inte att höja så värst mycket mer pga lafferkurvan (dvs ökat skattetryck ger mindre skatteintäkter). Staten kommer ju såklart att höja skatterna ändå. När sen inte pengarna kommer in i den omfattning som dom vill så kommer nermonteringen av välfärden som tidigare generationer kämpat för att bygga upp. Det ser tyvärr mörkt ut för Sverige.
  /Henrik

  SvaraRadera
 2. Du har helt rätt i att det är ett väldigt farligt läge som våra politiker har försatt Sverige i. Man har dragit på sig enorma utgifter, och skulderna stiger. Samtidigt har Riksbanken redan bränt allt krut, och mer därtill. Därför har jag även guld i portföljen, läget är så allvarligt att alla borde ha det i nuläget.
  Många förstår nog inte heller Lafferkurvans effekt, dvs att skatteintäkterna kommer att falle med för hög skattesats. Mvh

  SvaraRadera
 3. Jag läser ibland Jan Millds blogg. Milld är en gammal SD:are som kandiderade mot Jimmie Åkesson 2005 om att bli partiledare. Men han fick avstå posten då Åkesson hade ett starkt stöd. Han har däremot fortsatt att skriva och granska politiska frågor. Han har blivit smutskastad i pressen, som övriga SD:are.

  Läs gärna hans texter, de ger en mer underlag. Här är en jämförelse mellan Sverige och Japan, och vad svenskarna får för sina skattepengar men som däremot inte japanerna får:

  "Sverige är således världsledande i skattetryck.
  År 2001 var skattetrycket i Sverige 50,8 procent, i Japan var det samma år 27,1 procent. En skillnad på när 24 procentenheter! Vad är det som vi svenskar får för det, som japanerna inte får?

  Svaret är uppenbart: den mångkulturella 'berikningen'. Japan har inte haft någon nämnvärd invandring."

  Vi får den mångkulturella oasen, berikningen, men det får inte japanerna. Japanerna får i stället lägga pengarna på sin befolkning och kan sträva efter att arbeta för ett bättre land eller åtminstone bibehålla samhällsordningen, medan Sverige kör rakt på med invandring från jordens mest underutvecklade länder, för att få parallellsamhällen, ghettobildningar samt minskad välfärd och trygghet.

  https://janmilld.wordpress.com/2010/01/12/pensionsjamforelser/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har tyvärr helt rätt. Det faktum att skatterna inte går tillbaks till ett bra samhälle, utan försvinner till de som inte bidrar, det kommer starkt bidra till den kommande kraschen i Sverige. Jag tror inte politikerna begriper det faktum att det är mycket farligt när deras åtgärder onekligen leder till ett brott i samhällskontraktet. Varför arbeta i Sverige, bedriva företag, betala skatt, när politikerna medvetet slösar bort allt? Mvh

   Radera
 4. Är ju inte så konstigt att skatterna måste höjas när Moderaterna m.fl. sänkte dem rejält med jobbskatteavdragen. Är ju också lätt att spy galla över skatter när man inte tar upp att man också får mycket för det. Framtida pension, i princip fri sjukvård, fri utbildning, sociala skyddsnät m.m. Jag tar ju Sveriges system framför det amerikanska systemet alla dar i veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att skatter "måste" höjas har ingenting med Moderat politik att göra. Den försämring av av rot/rut avdrag som nuvarande regering genomförde har lett till att ca 25% av de företagen och arbetstillfällena nu försvunnit, på bara något år. Svart sektor har ökat och skatteintäkterna alltså MINSKAT. Helt enligt Laffer kurvan, inget konstigt. För höga skatter skadar alltså Sveriges ekonomi, försök inse det.
   Det är inte heller så att någon "får något" av skatterna. Våra politiker har brutit samhällskontraktet och leker nu hela världens välfärdsmotor, med lånade pengar. Det kommer sluta mycket illa om ingen ändring sker snabbt. Tro inte att din pension, sjukvård mm är säkert, med den vanskötsel som nu sker av ekonomin. Jämför hur länge du skulle klara dig själv om du ständigt förbrukade mer än du får i lön.

   Radera
  2. Det är totalt omöjligt att kunna dra slutsatser vad gäller effekten av ROT så kort tid efter en förändring, den som säger något sånt använder sig bara av PR-material framtaget av olika intresseorganisationer. Visst är det möjligt det har en negativ effekt, men tror den är mycket mindre än vad vissa tycks tro.

   Radera
  3. Om du har drivit företag så vet du att är man för dyr, så går det inte konkurrera. Det är precis därför Sverige nu har ett problem med massarbetslöshet med de grupper regeringen beslutat att dra in i landet (lågutbildad arbetskraft). Samma sak med för högt skattetryck på byggare, då anställs mindre och svartjobben ökar. Exakt det det väl etablerade forskningen av Laffer påvisar. Inga konstigheter.

   Radera
  4. Som sagt, jag tror den positiva effekten av ROT avdrag är kraftigt överdriven, kostar för mycket jämfört med positiva effekten. Varför ska man ta skattepengar och ge till människor som har råd med stora dyra renoveringar ändå? Är ett sjuktsystem.

   Radera
  5. Tro gör man i kyrkan. Det är fakta att 25% av jobben försvann som konsekvens av höjd skatt. Helt naturligt. Det är ingen som fått pengar, det är jobb och skatteintäkter som rot/rut skapade.
   Att driva politik handlar om prioriteringar. Antingen prioriterar politiker en fungerande polis, vård, skola mm. Eller så prioriterar de att dra hit massor med bidragstagare, vilket tränger undan allt det andra. 100 Miljarder fick Migrationsverket rakt av, helt utan debatt, bara under 2015. Lånade pengar. Hela välfärden och landet kraschar likt Grekland om ingen ändring ser snabbt.

   Radera
  6. Och vad baserar du dessa 25% på vill jag gärna veta?
   Läser man t.ex. denna rapport från sep 2016: http://www.foretagarna.se/globalassets/media/opinion/rapporter/2016/smaforetagsbarometern/riksrapport_slutlig_version1.pdf
   Så säger t.ex. 64% av småföretagen inom byggindustrin att de tacka nej till en order senaste 12 månaderna, och inget i rapporten som direkt skriker kris inom byggindustrin, även om rapporten är generell för alla småföretag.

   Inge som får pengar? Jo, de som köper tjänsterna får det delfinansierat av staten och "får" pengar i form av lägre skatt.

   Radera
  7. Du vet lika väl som jag vad som rapporterats kring detta. Att byggindustrin i övrigt går bra beror ju på att politikerna skapat ett kroniskt underskott av bostäder. Men, vem ska betala, alla de lån som offentliga sektorn nu tar?

   Jag anser vänstern redan nu bör fundera på vad man ska göra den dag företagare och folk som jag fått nog. För det kommer en dag du vi drar från landet. Då kan ni sitta kvar med era bidrag, och svälta. Den dagen kommer snabbare än ni vill tro.

   Radera
  8. Dom som har lättast att lämna landet är dom som har tillgångar dvs en internationellt gångbar utbildning och/eller kapital. Jag tillhör den gruppen och det går inte en dag utan att jag funderar på att lämna landet. Nu kommer säkert någon att säga: Stick då om det inte passar. Problemet som jag ser det för Sveriges del är att jag inte är ensam om dom här tankarna. Vad händer med landet om en stor del av dom som har utbildning och kapital lämnar det sjunkande skeppet Sverige? Utgifterna kommer finnas kvar men inkomsterna minskar kraftigt. Inte bra. Styr inte politikerna om kursen på skutan snabbt så är Sveriges dagar som välfärdslands räknade och det är bråttom, inte i något annat land i hela världen ökar klyftorna snabbare än här och lafferkurvan visar med all tydlighet att skattehöjningar inte är rätt väg att gå. Det tragikomiska i hela den här cirkusen är att vänstern som hatar rika och USA håller på att med sin nuvarande politik göra om landet till ett nytt USA med stora klyftor där endast dom som har tillgångar lever gott. Det ska bli väldigt spännande att se vart detta slutar. /Henrik

   Radera
 5. Jag är rädd att den svenska allmänna pensionen är i praktiken ett pyramidspel. Det är en lysande affär för de som kommer in tidigt, men fler och fler behövs i botten på pyramiden för att det hela ska gå runt och när det inte längre kommer in tillräckligt med suckers och samtidigt allt fler vill få ut sina pengar så faller allt ihop som ett korthus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så är det, ja. Det är det fega svenska politiker försökt signalera när de pratar om "jobba längre". Sak samma med bidragssystemen, det funkar tills det brakar helt, som i Grekland.

   Radera
 6. Att tro att problemet är att vi har för låga skatter - när vi redan har en av världens högsta uttag av skatter - är rent ut sagt skrämmande.

  Hälsar Seglarn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis. Visst är det skrämmande att många inte ens ser problemet med att hälla än mer sand i maskineriet.

   Radera