Adtraction

onsdag 7 juni 2017

Tomma lador ?

Svenska Socialstyrelsen &Co rekommenderar starkt en daglig överdos av byråkratiska dumheter. Således måste jag omnämna att: "Denna blogg innehåller reklam och annonslänkar".

Det sägs att det behövs "enkla jobb" i Sverige. Så låt oss titta på vilka incitament staten ger för arbete, företag eller bidrag :

Exempel:
Ponera att du brådskande måste rycka ut och jobba en kväll. En barnflicka anlitas för att passa barnen under kvällen, och hon vill ha 100 kronor efter skatt per timme. Med hennes kommunalskatt, arbetsgivaravgifter, och moms på tjänsten måste du betala henne 243 kronor. Detta innebär i sin tur att du behöver en bruttolön på 506 kronor för att kunna betala henne (52 procent marginalskatt). Din arbetsgivare behöver då betala dig 665 kronor, och om det är en privatperson som vill ha jobbet utfört blir det 831 kronor inklusive moms.

Resultat:
Om privatkunden betalar dig 831 kronor, då går 100 kronor till barnflickan, noll kronor till dig, och 731 kronor till staten. Rimligt?
Om du också vill ha en hundralapp för ditt arbete, så måste privatkunden betala 1175 kronor. Utfallet blir då 100 kronor till barnflickan, 100 kronor till dig och 975 kronor till staten (740 kronor om kunden är ett företag). Och då har ingen hänsyn tagits till vinstmarginalen.

Såhär illa ser det alltså ut med Sveriges skattesystem. Svartjobb, någon? Jag önskar Sverige lycka till, i digitaliseringens tidevarv. Hur ska Sverige klara sig i ett internationellt perspektiv med dessa skatter? Dagens skatter förutsätter i princip att alla andra länder är beredda att subventionera Sverige, ur ett konkurrensperspektiv (vilket givetvis inte kommer hända i längden), då skattenivåer fördyrar svenska varor relativt omvärlden. Snacka om en skattebas som kommer krackelera, samtidigt som politikerna ständigt skapar nya utgifter.

-----------------------------------
2 månader C more golf på köpet! ,via nedan länk:
Golfhäftet

Golfhäftet är Nordens största förmånskort för golfare med över 50 000 användare.    

1 kommentar:

  1. Teknik slår politik brukar det ju heta. Och i detta digitaliseringens tidevarv tror jag skattesystemet som vi känner det inte överlever särskilt länge till. Speciellt inte i kombination med politiker som har "enkla jobb" som lösningen på alla problem, samtidigt som samma politiker bygger skyhöga trösklar till den svenska arbetsmarknaden.

    SvaraRadera