Adtraction

fredag 29 september 2017

Vadå prishöjning?

Innehåller reklam och annonslänkar.

Det här med försäkringar, det är en rätt stor grej för många familjer. Man kanske inte tänker på det så mycket, men det är ju en av de största utgifterna för många. Nyligen så fick jag ett brev från Folksam, om att det var dags att förnya försäkringen för hemmet. Eftersom jag är ekonomiskt lagd, så passerar ingen räkning över bron utan att granskas. 

Apropå ingenting.

Jag stör mig verkligen på bolag som tror att det är okej att skicka ut en faktura där de inte nämner någonting alls om prishöjningen. Så ser jag att de passat på att höja priset med 17%. Jag ringer givetvis Folksam, "..som svarar att de ska kontrollera om det stämmer. Jo, det stämmer tydligen. Varför då? Det vet jag inte, det står så. Jaha, men min skötsamhet är utmärkt, det kan väl aldrig stämma? Jo, vi sätter inte priset baserat på dig... Jasså, det säger du? Tack, då ska jag avsluta den här kundrelationen nu känner jag, det finns inget hopp alls nämligen...

Jag kan i sammanhanget passa på att rekommendera Aktiespararna. De har en medlemsförmån som innebär bra priser på försäkringar, till ganska bra villkor. Titta inte bara på priset, utan jämför gärna också villkor och liknande på t.ex. Konsumenternas.
   

1 kommentar:

  1. Sjukt fräckt! Tänk vad många de blåser! Men är man inte skyldig att redovisa/skriva ut att man höjt priset? Skulle ju vara så skönt om de gjort fel och fick skicka ut en pinsam rättelse till alla de blåst.

    SvaraRadera