Adtraction

söndag 17 december 2017

Dör du på jobbet ?

Innehåller reklam och annonslänkar.

Äntligen, lite lugn och ro att skriva. Jag hade tänkt skriva om ett bolag jag studerat, men så
ställde våra politiker till det, igen. I veckan kom de överens, om pensionerna. Ni noterade väl
hur oerhört lite officiell diskussion detta föregicks av? Ni noterade väl den totala blocköverskridande frånvaron av publicitet, analys och ifrågasättande? Varför sker detta, vilka åtgärder har de medvetet skjutit på framtiden? Locket på. Snabbt nu, släpp inte ut ormen!

Minns ni i valet år 2014, när alla partier (utom SD och V) gick till val på att ytterligare försämra pensionen och övrig välfärd? Inte jag heller, men nu är de plötsligt överens om den saken.

Aftonbladet, för de som inget fattar? Politik och ekonomi handlar om prioriteringar med begränsade resurser. Grupp mot grupp.

Ni som har lite samhällsintresse vet att det som nu pågår har hänt tidigare. Efter decennier av ofinansierat Socialdemokratiskt utgiftskalas, så kulminerade det hela i en tämligen svår tid för Sverige på 90-talet. Nu är vi där igen. Den humanitära "stormakten" Sverige har dragit på sig
kraftigt stigande utgifter. Frågan är om det ens finns en lösning den här gången, givet problemens magnitud och den totala avsaknaden av probleminsikt hos Riksdagen och hos folket.

Under 90-talet skedde, som bekant, en pensionsreform. För er som inte vet det, så innebär ordet reform att politikerna fattar beslut om försämrad allmän välfärd, allt inklätt i vackra ord. Tanken sades då vara att pensionernas utveckling skulle följa lönernas utveckling, men så blev knappast utfallet. Pensionen har sedan dess höjts med någon procent, medans lönerna ökat ca 40 procent. På den delen av inkomsten som ligger över 39,000 kronor per månad får du inte tillgodoräkna dig pensionsrätt. Däremot betalar arbetsgivarna full pensionsavgift även för denna del av lönen. Under enbart 2016 stal våra politiker därmed ca 17 Miljarder från svenska folket på detta vis. Sambandet mellan inbetalning och pensionsrätt existerar inte.

Till ovan effekter måste vi addera det faktum att våra politiker medvetet ökat svenska folkets försörjningsbörda kraftigt, via en ohållbar bidragsinvandring. För att generalisera så var vi tidigare 7 miljoner svenskar som bidrog och som tog del av motsvarande välfärd. Nu är situationen mer som så att 10 miljoner personer tar ut välfärd motsvarande 13 miljoners behov, medans 8 miljoner bidrar.

Sveriges Riksdag står bakom en politik med syftet att nedmontera välfärden. Glöm aldrig det.

Mot ovan bakgrund var det inte heller oväntat att Riksdagen nyligen fattade beslut om stupstocken, där de inför en maxtid för sjukförsäkringen, helt oberoende av den sjukes situation. De sjuka ses därmed enbart som en ren belastning, som bortprioriteras från samhället. Ni har väl hört hur vidrigt Moderaternas presstalesman uttalat sig om de sjuka på twitter? En total avsaknad av moraliskt ansvar för Sveriges medborgare. Detta är arbetslinjen, mina vänner, vad dagens Moderater anser vara god etik. 

Det föreslås nu höjning av pensionsålder, och det lär enbart vara första steget av kommande försämringar. Prognosen för det pyramidspel svenska politiker bedriver är inte god. Vi är nu på god väg tillbaks till ett samhälle där pensionen innebär ett minimalt försörjningsstöd i livets sista slutskede. Arbetslinjen, igen.

De Riksdagspartier som skapat de enorma problemen Sverige nu har är inte lämpade att åtgärda situationen. Det räcker att titta på Centerpartiets senaste beslut, som i praktiken upphäver svensk lag och ger obegränsad bidragsinvandring. Sverige behöver nya politiska krafter, med nya ideer, med probleminsikt. Rösta därför på Sveriges nästa Riksdagsparti, Medborgerlig Samling. 

Är du förberedd på att sitta ensam i flotten på världshavet? Gillar du inte läget, så är det dock upp till dig själv att hantera situationen. Olof Palme var en djävulskt ondsint människa, men idag är jag tacksam för att han tidigt i livet lärde mig vikten av att misstro allt som politiker står för. Han gav mig därmed en motivation att skapa mig ett oberoende från systemet.

2 kommentarer:

  1. Avseende utgifter och hushålla med statens medel satte verkligen Margaret Thatcher fingret på problemet, när du slösar med någon annans pengar tar de till sist slut.

    Pensionssystemet blev felkonstruerat från grunden när nästa generation betalar föregående generations pension. Detta går bra så länge befolkningen växer, sysselsättningen växer liksom lönerna - då kommer hela tiden in mera pengar in i systemet. När nu de som på 50-60-talen hade full sysselsättning blir äldre och ska försörjas av färre yngre med lägre sysselsättningsgrad blir det problem. Om systemet dessutom fylls på med personer utifrån som går direkt i pension utan att ha bidragit eller som går direkt in i långvarig arbetslöshet så kollapsar systemet. Lägg på detta att medellivslängden ökar så måste något göra akut. Fler måste arbeta fler år och få ut en lägre pension för att systemet ska gå runt. Detta är ingen raketforskning utan enkel matematik, tyvärr. Konstruktiva långsiktiga lösningar på problemet vore intressant, känns som att nuvarande förslag är en halvmesyr med jämkningar mellan S-LO-Alliansen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rent generellt så tror jag på individens frihet och individens egna drivkrafter. Kollektiva lösningar tenderar att haverera fullkomligt, beroende på att ingen tar ansvar, men alla ska ha allt och lite till.
      Faktum är att alla som arbetar i Sverige har haft och har möjlighet att mer än väl trygga sin pension. Förutsatt att du gör sunda prioriteringar i ditt liv. Politikerna i Sveruge måste börja skära ned hårt i allt de frikostigt delar ut till alla som vill ha, men som aldrig har bidragit. Annars fallerar systemet mycket snabbt.

      Tack för kommentaren. Mvh

      Radera