Adtraction

torsdag 26 april 2018

Det är gratis, det är sant...?

Innehåller reklam och annonslänkar.

Sverige står inför oerhörda problem. Allt illustrerades rätt väl av det beslut Centerpartiet medverkade till i Riksdagen i veckan. Den juristutbildade partiledaren meddelar först att förslaget är ytterst bristfälligt juridiskt sett, vilket all juridisk expertis minst sagt samtycker med. Därefter meddelar hon att de ändå stödjer förslaget om att 9,000 okända afghanska icke asylberättigade män ska få stanna i landet, och erhålla gratis gymnasieutbildning. Till en okänd kostnad, på nivån Miljarder kronor. Vår Riksdag ser alltså inget som helst hinder mot att agera fullkomligt rättsvidrigt. Vad sänder det för signaler?... Transportgate var en vindpust emot detta. 

På sociala medier kan vi se hur främst naiva (kåta, äldre?) kvinnor kommer med glada tillrop i stil med:


Notera hur argumentationen går, hon "tror inte" det får några effekter. Sätter det även i en förminskande relativ vinkel. När kallade du senaste 35-åriga gubbar för ungdomar? Det här är tyvärr även typiskt för den oerhört låga nivån Sverige idag har på de människor som representerar oss i Riksdagen och i media. En total avsaknad av gedigen konsekvensanalys och personligt ansvar.

Ser du fram emot när din unga tonårsdotter går till skolan för att möta gubbar med medeltida värderingar? Sedan var det den lilla detaljen med fallande resultat i svenska skolor. Personal som redan är satt under mycket hård press, med skenande sjukskrivningar. Akut lärarbrist.Vi vet även att dessa män helt saknar förutsättningar att fullfölja utbildningen på ett meningsfullt sätt. Svenska skolans uppgift är att undervisa, den ska givetvis inte omvandlas till ett experimentellt verktyg för migrationsaktivister.      

Visste ni att enbart under de sista 10 åren så har våra politiker lockat hit ca 1,2 miljoner invandrare?

Klicka för stor bild, källa scb.

Välkommen till Sverige, våra politiker ser det som en god gärning att försätta mängder att människor i bidragsberoende och utanförskap. Det har de gillat i decennier. Samtidigt ökar utvandringen. De som har utbildning och god ekonomi lämnar landet. Företagen också. Situationen är akut, Lyxfällan.
Senast idag hörde vi en minister förklara att detta inte har ett samband med en offentlig sektor som levererar allt sämre grundläggande trygghet till medborgarna. Det är alltså så att prioriteringar aldrig görs, grupp mot grupp? Ja, kanske i våra politikers fantasivärld.

Rösta på politiker med yrken, inte yrkespolitiker detta valår. Sverige behöver den förnyelse som
Medborgerlig Samling står för.

11 kommentarer:

 1. När man som vanligt vill läsa lite bloggar om aktiesparande, ramlar man över denna drapa. Ett inlägg så fyllt av hat, frustration och dumheter.
  Tråkigt att du, som annars verkar vara en målmedveten, välmående person med ordnad ekonomi, innerst inne mår så dåligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Hej, i Sverige så har vi yttrandefrihet, än så länge inskrivet i grundlagen. Innebörden är att det är fritt fram att diskutera objektivt, vilket är det jag gör här.

   Vänligen precisera dig, vari består "hatet"? I Sverige finns numera en sjuklig tendens att använda ord helt omdömeslöst. Detta devalverar ordens innebörd. Att diskutera konsekvenser är inte hat.

   Vad är det som är så svårt när det kommer till att förstå att en totalt havererad migrationspolitik blir det som tillslut föder riktig rasism och hat? När volymerna omöjliggör en fungerande integration, ska vi då blunda och låssas att det fungerar bra?

   Sverige har bland världens högsta skatter. För det får vi nu en sjukvård där folk dör i kön till behandling, i allt fler fall. Bara som ett exempel på att resurser är begränsade Ska folk "dö i kö", för att du med flera ska kunna sig lite extra goda, men utan att förstå vad ni därmed gör?

   Kul att du läste bloggen, det är ekonomi och samhällsdebatt här, bland annat. Men, jag brunmålar ingen och stämplar inte människor efter åsikter, som vår statsminister och Riksdag numera gör. Sveriges problem är att vi nu har politiker som helt blundar för medborgarnas berättigade stora oro.

   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Intressant skrivet. Har det möjligen att göra med att många svenskar skryter med sin oförmåga att räkna? Någonstans har man snappat upp att minus och minus blir plus så med så mycket minus så måste vi till slut gå på plus när det gäller den sk flyktinginvandringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvär tror jag delvis du har rätt. Det som nu händer är delvis ett resultat av stora brister i utbildningssystemet i Sverige. Flumskolans avkastning.

   Det bottnar nog också i att flertalet svenskar har haft det alldeles för bra. Man har vaggats in i en rakt igenom falsk tro att goda resultat inte är en följd av hårt arbete, disciplin och målmedvetenhet. Den sk välfärdseffekten är väl dokumenterad genom tiderna.

   Det som händer är också en effekt av att allt mer korruption har tagit sig in i merparten av offentlig sektor. Detta är riktigt farligt.

   Tack för kommentaren.

   Radera
 3. Jag sa redan för tre år sedan att centerpartiet vill regera ihop med sosseriet efter nästa val. de fjäskar in sig allt mer.

  Till Skogen 51. politiken påverkar ekonomin mer än man önskar. Kanske därför företag och de som kan, flyr landet!!

  Såg en humorstripp, jag tror det var hos Dag Öhrlund men det behöver inte vara upphovsmannen för det.

  Det var stormöte hos centerpartiet.
  Uppe på scen stod moderatorn och frågade massorna inledningsvis.
  -År ni centerpartiter
  -Jaaaa svarade alla unisont
  moderatorn fortsatte
  -Vem är er ledare
  -Stefan Löfven, ropade alla tillbaka

  -Men , vafan är ni dumma i huvudet? frågade moderatorn
  -JAAAAAA


  Trevlig helg
  //Fattigbonddräng

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Centerpartiet har utvecklats till en en total fars sista åren. Frågan är vilket parti som är värst, Centern eller MP?
   Svensk politik liknar allt mer en väldigt farlig sekt.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 4. På 70 talet expanderade välfärdspolitiken och bidragen och du kunde bli sjukpensionär innan 40, när man har halva arbetslivet framför sig kanske omskolning ändå är möjligt och lönande......
  Sossarna och vänstern hävdade in absurdum att ingen fuskade med systemet även om många siffror tydde på att även myndigheterna använde sig av systemet som arbetsmarknadsåtgärd för att få ner statistik på arbetslöshet,,
  Resultatet ser vi nu med skärpta regler för ersättningar i sjukförsäkringssystemet, ja det ska vara just det, en försäkring och inte bidrag,,
  Men en djävligt dålig försäkring har dom folkvalda gett oss.....

  Nu upprepar sig samma sak med flyktingströmmen och man kan inte annat än att skaka på huvet över att dom som är satta att leda oss tydligen inte lärt sig ett skit på ett halvt sekel utan upprepar sig med att skrika högljutt över att det minsann inte fuskas och alla som har en skeptisk inställning till att det här kommer att funka stämplas som rasister och nazister, så i framtiden kommer det så klart slå över igen och dom som kommer att drabbas hårdast av "godheten" är dom mest utsatta i vanlig ordning,,, bra jobbat den goda vänstern, handhjärta på det någon? 🤔

  En bidragande orsak till alliansens seger 2008 var just att folk var rätt less på att betala för ett krakelerade bidragssystem och om vänstern tyckte Reinfeldt var skrämmande kanske dom skulle ta sig en funderare på vilken grogrund dom skapat för framtida ledare i Sverige...... 😒

  Låt oss hoppas att högkonjunkturen håller i sig ett tag så vi har möjlighet att mildra fallet för det ser sannerligen inte bra ut om man kollar bokföringen.....

  Med vänlig hälsning, snickar'n

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är tragiskt att det gamla gardet i partierna inte kan föra kunskap vidare internt. Nu upprepas misstagen från förr, och Riksdagen kör gemensamt i mycket hög fart mot stupet. Svaga, gamla, sjuka, barn kommer som vanligt drabbas värst även denna gång. För det kan blir oerhört brutala åtgärder som krävs för att få rätsida på Sverige inom kort. Spänn fast bältena! Nu är det var och en för sig, i jollen på världshavet...

   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. Skrev om detta nyligen, hoppaa du har flyt :)

   http://minkvalite.blogspot.se/2018/04/dubbla-budskap-i-valtider.html?m=1

   Radera
  3. Hej, jag var just inne på din blogg och konstaterar att jag instämmer. Ett välskrivet inlägg av dig. Tänk om våra politiker ändå kunde lyssna på all berättigad kritik som lyfts fram. Och som har lyfts fram länge nu. Om de inte agerar och tar till sig, så kan Sverige gå en riktigt otäck framtid till mötes.

   Mvh

   Radera