Adtraction

torsdag 20 december 2018

Månadspengen

Innehåller reklam och annonslänkar.

När jag var barn så minns jag vilken glädje det var att ha sin egen bankbok, och jag sprang emellanåt ned till det lokala Sparbankskontoret och satte in mina småslantar i utbyte mot ytterligare en stämpel i boken. Det kändes högtidligt när man stod där i kön och väntade på sin tur mellan alla gubbar och gummor. Jag räckte knappt upp till diskskivan vid kassörskan, så jag fick stå på tå.

App med kort kopplat till.

Sedan minns jag att det var en ofattbart go känsla när man började förstå effekten av ränta på ränta. Jag såg fram emot när kassörska stämplade in räntan i kassaboken. Tänk, man fick alltså mer pengar för att göra ingenting. Coolt! Det där sporrade naturligtvis till lite extra sparsamhet, och fler besök på banken. Jo, jag vet, jag var allt lite lillgammal... Bankdirektören på orten hade förresten rykte om sig att vara otroligt snål. Jag minns att vi kallade honom Ettöringen.

Därför tyckte jag det var synd när bankböckerna togs bort för många år sedan. Det var ju som att beröva barnen på den roliga upplevelsen att spara och förstå pengar och ränta på ränta. Som vuxen måste jag ju dock erkänna att det känns lite skönt att slippa springa iväg och ta ut sedlar till barnens veckopeng.  Jag tror Danske Banks app Månadspengen kommer göra ett bra jobb med att lära ut hur pengar kan hanteras. Tydligen ger 57% av föräldrarna till 7-12 åringarna fortfarande barnen vecko- eller månadspeng i kontanter. Hur gör du? Kräver du någon motprestation? Ger du någon god ränta vid uppvisad sparsamhet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar