Adtraction

måndag 24 maj 2021

What Makes A Great Investor

Nedan intervju av Joel Greenblatt tyckte jag var värd att lyssna på. Kanske beror det på att jag kände igen vissa av mina egna tankar kring hur jag sköter mina portföljer? Jag har ju själv skapat min filosofi utifrån tidigare framgångsrika personers resonemang, i kombination med eget tänk genom alla år. 


9 kommentarer:

 1. ...och var finns intervjun? Utifall att någon är intresserad...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du ironisk, eller orkar du inte klicka på ytube?
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. Jag tror att personen ovan läser inlägget via en mobiltelefon, och där är länkar till Yuotube-klipp dolda på din blogg (varken länk eller inbäddning är synligt). Om man däremot läser inlägget från en dator så är allt som det ska :)

   Radera
  3. Ok. Det var märkligt, får kolla på det när jag har tid.

   Radera
 2. Hur agerar du i Risk Intelligence när den faller trots bra rapport och positiva PM den senaste tiden?
  Jag köper på mig mer men börjar känna mig fullinvesterad vid det här laget, ligger lite snett med en negativ utveckling men tror på sikt att marknaden kan få upp ögonen för bolaget när de fortsätter presentera bra siffror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör som jag brukar med investeringar. Dvs jag tittar inte på kursen varje dag och fattar beslut baserat på det (för det är ju inte investering utan ren spekulation). Det har inte tillkommit någon ny information utan vi får veta mer nästa rapport helt enkelt. Sedan gick aktien urstarkt fg år dessutom. I det långa loppet speglas ett bolags värdering alltid av fundamenta, men inte nödvändigtvis kortsiktigt.
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. Det var klokt sagt (det där om spekulation). Jag kollar mina innehav varje dag och det kan nog gå till överdrift ibland. Ofta agerar jag inte på utvecklingen, brukar handla när aktier som jag äger går ner utan anledning bara. Men det vore nog sunt att ta ett steg tillbaka ibland och snarare agera på händelser istället för icke-händelser.

   Radera
  3. @r563761 Håller med om klokheten i Investerarens ovan ord. Och tror nog att man antagligen mår bättre både mentalt & finansiellt av att inte kolla sin portfölj dagligen (iaf inte *varje* dag).

   Samtidigt tycker jag att man lika gärna kan handla på till synes omotiverade nedgångar i pris ("icke-händelser"), som "uppgångsberättigande" nyheter (faktiska händelser).

   Radera
 3. "Jag har ju själv skapat min filosofi utifrån tidigare framgångsrika personers resonemang, i kombination med eget tänk genom alla år."

  Det enda sättet att skapa något, vad som helst, vad det än må vara – om man nu vill att det ska bli något av värde dvs.

  Att lära sig investeringar vid stora investerares fötter borde vara en självklarhet, på samma sätt som den som vill bli en fotbollsspelare i t.ex. Maradonas och Messis tradition borde studera de spelarna. Istället "undervisas" vi på ekonomilinjer världen över att det inte går att bli så bra som Messi eller Maradona.
  Det är cynism, men verklighetsfrånvänd sådan. Visst, som W.B. själv och alla andra framgångsrika investerare sagt: de bästa borde bara köpa en indexfond, på samma sätt som de flesta gör bäst i att nöja sig med Korpen-fotboll och att glo från soffan eller läktaren.
  Men de som vill bli fotbollsspelare borde nog ändå studera de bästa fotbollsspelare. Allt annat makear inget sense.

  SvaraRadera