Adtraction

söndag 18 juli 2021

Skattefridagen

Skattefridagen tycker jag är värd att uppmärksamma, i år infaller den först 18 Juli. Skattefridagen är den dag på året då medelinkomsttagaren tjänat in tillräckligt för att kunna betala årets alla skatter. Först från denna dag kan arbetstagaren sägas arbeta för sig själv, snarare än för kommun, stat och politruker.   

Statistik enligt Skattebetalarnas förening.
Blir det händelsevis några besparingar över efter all skatt så vill politikerna dessutom beskatta det återigen. En fattig och beroende befolkning är ju betydligt lättare att styra och kontrollera som bekant. Sett till ovan, så kan man undra om det verkligen är hållbart att samhällskontraktet samtidigt har luckrats upp och förfallit helt och hållet.  Eller är du med en av dem som tycker det är rimligt att vi nu till och med har ett Sverige där även barn skjuts när de är ute och leker? Samtidigt som  justitieministern och media tycker det enda problemet är när folk beklagar sig över den utvecklingen.  

4 kommentarer:

 1. Pinsamt att den här dagen inträffar så sent och förjävligt att pengarna används till så mycket onödigt...

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men är det inte så att medelsvensson gillar att försörja andra? Ett slags självskadebeteende. Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Finns ingen art på jorden som är till freds med att försörja andra hanar som inte bär sin egen vikt. Det ligger djupt rotat i biologin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det bara rörde sig om hanar. I Sveriges fall handlar det ju om folk som drar med sig hela släkten hit, för att leva på bidrag och/eller vara kriminell. Svensken verkar ju tillfreds med den utvecklingen, av allt att döma. För det är ju exakt detta de röstar på. Även om de hoppas att det förstås bara ska drabba den där "någon annan".
   Tack för kommentaren.

   Radera