Adtraction

lördag 3 december 2016

Att skapa välstånd

Jag vill härmed presentera en av de bästa motivationsböcker jag någonsin läst : Think and grow rich, av Napoleon Hill. Boken publicerades redan 1937, men innehållet är tidlöst (och jag tror det finns senare versioner med).

Författaren har forskat under lång tid på hur dåtidens förmögna människor blev förmögna och vad som karraktäriserar dem. Råden är framtagna utifrån hans tids förmögna, t.ex. Henry Ford, Thomas Edison, Alexander Graham Bell, John D. Rockefeller och många andra liknande storheter.


De tips som ges är konkreta och kan appliceras med stor framgång. Dessa metoder hjälper dig att sätta mål i livet och att uppnå dem, i största allmänhet. Mycket av bokens innehåll fokuseras på att skapa en givande mental attityd i livet, och hur det i sin tur kan hjälpa dig enormt mycket.

Det här med attityd är viktigt. Om du någonsin upplevt en diskussion med folk från vänsterkanten, så vet du att de oftast intalar sig själva, och andra, att rika människor är giriga och onda, att de har skapat sina förmögenheter genom att utnyttja andra. Denna offermentalitet är direkt skadlig, och du kommer just därför att förbli fattig i resten av ditt liv, och förmodligen dina barn med. Med rätt mental attityd uppnås däremot framsteg för mänskligheten, och riktigt välstånd skapas därmed. Merparten av de förmögna har inte ärvt sina förmögenheter, utan de har skapat dem själva, vilket jag kommer att återkomma till på denna blogg.

Ämnet i denna bok är så pass viktigt att det borde vara en självklarhet att ta upp i skolan. Om barnen tidigt fick lära sig om mental attityd och ekonomisk allmänbildning, då skulle Sverige gå en oändligt mycket bättre framtid till mötes. Helt säkert.  

Länk till boken hos Bokus :
Think and grow rich

Länk till boken hos Storytel :
Think and grow rich

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar