Adtraction

måndag 23 januari 2017

Sweden becomes Detroit

Ni kanske minns vad som hände med Detroit under finanskrisen? En fullkomlig ödeläggelse, bankrutt. Nyligen lät Malmös kommunpolitiker dig och mig finansiera ett kostnadsfullt besök just där. Det var kanske ingen slump, för Malmö kan gå exakt samma öde till mötes, om nuvarande utveckling inte bryts snabbt. Notera att ca 25% av Malmös budget utgörs av underskott (bidrag från ett fåtal andra kommuner, ohållbart).

Nedan återges lite statistik, om Malmö. Det är hemsk läsning, precis allt pekar i farlig riktning. Det värsta är att det numera går att finna allt fler kommuner med liknande problem i dagens Sverige.


Problemet utgörs av katastrofalt misslyckad integration. I Malmö är över 40% av befolkningen antingen födda utomlands, eller med utländska föräldrar. Fattigdomen göder kriminalitet, en laglöshet som givetvis kommer sprida sig till hela Sverige framöver. Det finns inga vinnare på utvecklingen, man kan verkligen fråga sig varför Riksdagen, och delar av media, än idag förnekar problemen. Är det konstigt att svenska folket tar ställning emot denna utveckling (SD var de enda som faktiskt varnande, i god tid)?

5 kommentarer:

 1. Ja att SD "varnade" hade de inte mycket för. Tyvärr hör väl detta ihop med att när det börjar stormar dyker det alltid upp grupper som pekar finger åt syndabockar. I detta fallet kändes det dock mer berättigat än i många andra fall genom världshistorien, då integrationen totalt verkade sakna plan och konsekvensbeskrivning. Man blundande helt enkelt och "körde på" och resultatet har vi nu i Malmö, Göteborg och Sthlm. Kommunpolitikerna varnade så gott de kunde (minns ett antal debatter i P1 som man lyssnade på 2014 och 2015 där så gott som alla partier utom V och MP protesterade men tystades ner effektivt av deras kollegor i Sthlm). Frågan är ju nu, vad kan samhället göra för att vända på denna utveckling? Rösta på SD? Frågan är vad de kan göra, ska de göra någon sorts etnisk utrensning? Svaret är enligt mig att aktivera Polisen, den myndighet som ska lagföra brottslingar som springer runt och skapar kaos i samhället. Det duger inte att stå och titta på när det kastas stenar, skjuts raketer eller när pensionärer klubbas ner och rånas samt att mordutredningar läggs ner. Uppviglare måste gripas och lagföras. Detta i kombination med en "prövotid" dvs ovillkorlig utvisning om du blir dömd för brott inom t.ex. 10 år oavsett om du har eller inte har uppehållstillstånd kan nog hjälpa till något med situationen. Tyvärr går detta inte ihop med "svensken som vill vara alla till lags och inte råka kränka någon"-mentaliteten som präglar de flesta myndighetspersoner och styrande politiker. SD är inga problemlösare utan ett missnöjesparti likt Donald Trump. Vilket parti som helst kan genomföra kraftfulla åtgärder i de flesta utanförskapsområdena med kvarterspolis, hårdare straff, effektiv utvisning osv. Det som saknas är en vision och vilja, tyvärr. Detta gör många svenskar frustrerade och således röstar på SD. Har själv övergett mitt gamla parti Moderaterna i samma veva som Reinfeldt började prata om "öppna era hjärtan" och ge illegala invandrare fri sjukvård, skola etc. Inte för att jag på något sätt ogillar invandrare utan för att detta bryter mot mina egna principer om lag, rättvisa och ordning på torpet.

  SvaraRadera
 2. Själv har jag dragit slutsatsen att vi väljare måste rensa ut de ansvariga. Det är de etablerade partiernas ledare som skapat det kaos som nu råder i Sverige. Det är exakt som med EU krisen, de ansvariga förmår inte lösa de problem de själva skapat (för det vore ju att kritisera sina egna handlingar det). Och det skulle aldrig falla en politiker in. Jag har också varit Moderat i hela mitt liv, inte längre, efter detta ofantliga svek mot landet, mot medborgare.

  Uppenbarligen måste nuvarande regering först avsättas. Sedan måste problemen begränsas, ekonomiska lycksökare som tagit sig hit måste ut ur landet. Gränserna stängas hårt för 10 år framöver, tills politikerna visar en lösning på existerande problem. Bidrag måste upphöra, lag och ordning upprättas. Krav måste ställas. Rationellt agerande måste går först, i alla lägen, för allas bästa.

  SvaraRadera
 3. Malmö har alltså 31,8 % högskoleutbildade medan riket har 26,2 %. De har ändå en betydligt lägre medianinkomst och högre arbetslöshet. Så många har i princip slutat arbeta och inkasserar sitt bidrag. De skulle i annat fall kunnat arbetat med hantverkaryrken eller tjänstearbeten som inte kräver högre utbildning.

  Någonting är mycket taffligt i Malmö.

  Såg liknande siffror bland Hillarys och Trumps väljare. En betydligt större andel bland Hillarys väljare var utbildade men då 88 % av de svarta afroamerikanerna och en majoritet sydamerikaner röstade på henne, var medianinkomsten lägre bland hennes väljare än Trumps.

  SvaraRadera
 4. Malmö är ett tragiskt exempel på politikers handfallenhet, oförmåga att agera och att gynna sig själva istället för allmänheten.

  Ett citat av Einstein kanske kan förklara den uppkomna situationen: "Bara två saker är oändliga, universum och den mänskliga dumheten. Men när det gäller universum är jag ännu inte absolut säker".

  SvaraRadera
 5. "Malmö har alltså 31,8 % högskoleutbildade medan riket har 26,2 %." Kan det ha att göra med de välmående orterna runt omkring Malmö? Jag tänker då främst på Lund, Lomma och Kävlinge. Minns att jag läste statistik kring patent som någon dagstidning publicerade, då menade man att Malmö låg i framkant men i själva verket var det Lund som bidrog till patenten och inte Malmö. Hur man hade räknat? Tja, det vet jag inte. Men Lund nämndes inte i artikeln och Malmö tog åt sig av allt beröm.

  SvaraRadera