Adtraction

fredag 24 februari 2017

Politisk kronrisk

Jag har tidigare skrivit om den kroniskt svaga kronan. Men all heder åt Peter Benson som också nyligen gav några exempel på konsekvenserna av Socialdemokratisk vanskötsel av Sverige :


Klassisk Socialdemokratisk politik har varit att försvaga Sveriges ekonomi, slösa bort pengar man inte har, och "dölja" konsekvenserna via devalvering. Något som varit enormt kostsamt för befolkningen, men gynnsamt för storfinansen. Jag har själv alltid varit misstänksam emot Sveriges politikers kompetens, och har följaktligen inte vågat ta risken att ha allt kapital i den kroniskt svaga kronan.

Är någon ens förvånad över de senaste dagarnas satsning på "sanningsministerium" från regeringens sida?... Vad skönt att få sanningen tillrättalagd och paketerad...? Det "sovande folket", som galningen Reinfeldt en gång uttryckte sig.

1 kommentar:

  1. Riksbanken sänker räntan också för att sänka kronans värde. Positivt eller negativt? Negativt för svensken men positivt för exportberoende företag.

    Ska jag sia om framtiden. Sveriges riksbank håller räntan på 1 %, regering o finansinstitut låser bankernas bolåneränta på 1 % för att inte riskera priskrasch på bostäder och minskad konsumtion, skuldkvot på 1 200 % av bruttoinkomst blir nya normala (det vill säga medel), bostadspriserna i Vasastan och på Lilla Essingen för 300 000 per kvm om 10 år.

    Vem trodde att priserna 2005 skulle fördubblas på bostadsrätter i Stockholm till 2015? Vem trodde på - 0,5 % reporänta för 10 år sedan eller ens 4 år sedan?

    SvaraRadera