Adtraction

onsdag 1 mars 2017

Hög lön?

Vänstern var nyligen ute och rasade emot höga löner. Hur många kan räcka upp handen, och påstå att de ligger på pösmunkens nivå nedan?

Undersåtar, gör inte som jag gör, utan som jag säger.

Vilka fina företrädare de har i facken... men det är ju hans lågavlönade medlemmar som står för notan, så det gör inget att de rånas på sina medlemsavgifter?

Beröva först folket på merparten av deras pengar via skyhöga skatter och avgifter (det nya sättet), plocka sedan av dem tillgångarna. Lydiga undersåtar är beroende av politikernas goda vilja och bidrag (i.e. reformer), då är det riktigt bra? Ett annat retorisk smart sätt är att namnge nya skatter på ett "fyndigt vis". Vad sägs om ordet bankskatt? Banker är ju väldigt onda, så låt oss klämma åt dem rejält med nya skatter. Synd bara att vi har ett oligopol, och att dessa skatter därmed direkt hamnar i knät på hela Sveriges befolkning... igen.

Jag brukar trösta mig med att det är tur att skatterna används så ansvarsfullt och bra idag:


Nyligen föreslog kommunisterna även nya progressiva skatter. Vänstern lockar sannerligen fram det absolut sämsta hos mänskligheten: avund, lättja och missunnsamhet.

1 kommentar:

  1. Många ondgör sig över SDs framfart i politiken, men vete f-n om inte kommunisterna är värre...

    Det slår mig också när jag ser den där tweeten, varför har det blivit en sån uppståndelse kring Trumps uttalanden om Sverige, vissa förorter som t.ex. Husby är ju mer eller mindre bortom all räddning. Karln har mer rätt än vad han tror.

    SvaraRadera