Adtraction

tisdag 11 april 2017

Bilden av Sverige

Sverige är, som bekant, numera ett väldigt märkligt land. Nu har det gått så långt att Sveriges regering går i opposition emot sig själva:

Hm, vem är egentligen ytterst ansvarig? Vem är det som kör?

Är det något som påverkan den s.k. "Sverigebilden" starkt negativt, så torde det vara den extremt tafatta Riksdagen i Sverige. Vad är det för fel på människorna som sitter där? Ingen av dem vågar ta tag i de känsloladdade diskussioner som krävs framöver. Vilken typ av samhälle ska vi ha i Sverige i en framtid? Vilka värderingar ska vi ha i vårt land? Ska vi acceptera att Sverige splittras upp i vilt främmande delar, där religiösa och odemokratiska värderingar tar vissa delar av Sverige i ett järngrepp, där laglösheten breder ut sig i takt med ökad fattigdom? Om detta borde debatten nu handla om.

Istället väljer de ansvariga att ljuga öppet om problemens omfattning, allt i tron att det skulle hjälpa. Under tiden ingenting görs, så växer problemen snabbt. Centerpartiet kräver t.ex. vidöppna gränser, men de har ingen som helst aning om hur medförande problem skall hanteras. Sådana naiva dagdrömmare hör inte hemma i Riksdagen, den saken torde stå fullkomligt klar. Krävs det fler mord, innan något görs? Ja, förmodligen.

The most terrifying words in the Enlish language are: Im from
the government, and Im here  to help (Ronald Reagan 1980). 

Det fria och demokratiska samhälle vi har i Sverige idag, än så länge, är resultatet av våra förfäders hårda slit. Glöm aldrig det. Det är inget att ta för givet, och det är något värt att stå upp för.

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack, kul att någon uppskattar ens alster. Mvh

      Radera
  2. Jag kan tyvärr inte säga att jag förväntat mig mer av gräsätarkommunisterna :(

    SvaraRadera