Adtraction

fredag 19 maj 2017

Medborgerlig samling

Låt oss konstatera fakta, historien har en nästintill otäck tendens att upprepas, i de flesta sammanhang. Det finns en gammal klyscha som beskriver hur första generationen bygger och skapar, andra generationen förvaltar, och den tredje generationen förstör.


Ovan tendens är applicerbar även på nationell nivå. Olyckligtvis tycks Sverige som nation ha nått en nivå av välfärd där våra politiker har invaggats i tron att inget kan stoppa landet, välfärden tas helt för givet. Dagens generation av politiker har under lång tid vanskött Sverige gravt, och detta måste få ett slut snabbt, i annat fall är det snart över för Sverige som nation. När förfallet väl startat så kan händelseförloppet, mot undergången, bli mycket snabbt.

Det är uppenbart att de etablerade partierna inte förmår lösa de ytterst allvarliga problem de själva skapat. Allt de gör tycks handla om kortsiktigt taktiskt agerande, i mycket styrt av panikkänslorna som uppstått i takt med förlorat inflytande. Det finns en tydlig inlåsningseffekt, där man på ett faktaresistent vis gör vad som helst för bevara status quo, oavsett konsekvens för Sverige. Som om detta inte räckte, så återkommer Riksdagen alltid till spelteoretiska resonemang. Som en dåre, som prövar samma koncept om och om igen, men förväntar sig annorlunda utfall.

Därför är det med viss tacksamhet jag noterat att det finns en utmanare i form av Medborgerlig Samling. Ta er gärna lite tid för att sätta er in i vad de har att säga, de tycks ha en normal bakgrund och vettiga åsikter, byggt på rationellt tänk. Sverige är i akut behov av en förändring i den politiska ledningen! 

Flera partier kommer förmodligen åka ut ur Riksdagen år 2018, så lägg hellre din röst på denna nya uppstickare. Då slipper du också ta risken att få se en helt annan politik än den du röstat för, som i t.ex. fallet med Centerpartiet eller Liberalerna.
----------------------------

Massa bra erbjudanden och presenttips inför mors dag (adlink):
Guldfynd
  

4 kommentarer:

 1. Verkar onekligen vara rätt mycket sunt förnuft, ska bli intressant att följa deras utveckling,,
  Mvh snickar'n

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska själv söka medlemskap, för de behöver alla pengar de kan komma över för att verkligen utmana de övriga. Egentligen borde jag även bli partiaktiv, men just nu har jag inte den tiden i mitt liv. Mvh

   Radera
 2. Detta parti registreras inte ens i opinionsmätningarna, så om du vill påverka utvecklingen skulle jag rekommendera att engagera dig i något etablerat parti som ligger dig nära.. Men med det sagt, om du tror på detta ska du så klart engagera dig.

  Gällande "risken att få en helt annan politik än den du röstat för" så stämmer det faktiskt inte alls. Statsvetenskapliga vid GU har forskat på hur väl regeringar uppfyller sina vallöften. Eftersom allianspartierna har förhandlat fram manifest innan valdagen går det lätt att mäta. Deras slutsats är att det inte finns någon annan regeringskonstellation i Europa som har uppfyllt fler vallöften än just allianspartierna.

  En relaterad undersökning är denna gjord av tidningen riksdag och departement: https://politologerna.files.wordpress.com/2014/09/rod_valloften.pdf

  SvaraRadera
 3. Ni sa exakt detsamma om SD för inte många år sedan. Ni skrattade och mobbade, nu är de Riksdagens största parti. Lär ni er aldrig något? Varför upprepa exakt samma misstag om och om igen?

  Så kallade statsvetare och dylikt folk tillhör kategorin ingen kan lita på. Sådant som inte är värt att ens benämnas "forskning", utan snarare ideologisk indoktrinering. Fullkomligt ovetenskapligt.

  Sedan 2009 vet vi vilket farligt folk vi har att göra med i Riksdagen. De är inget annat än en främmande makt, som skadar landet svårt. Lyssna bara på Fredrik Reinfeldts alla märkliga uttalande. Tex detta:

  https://www.youtube.com/watch?v=nE6bXIzaH0I

  En sann landsförrädare. Vi måste kasta ut många ur Riksdagen, och en röst på SD eller Medborgerlig Samling är en garant för detta. Vi kan inte låta alla galenskapare förstöra Sverige än mer.

  SvaraRadera