Adtraction

söndag 21 maj 2017

The Millionaire Next Door

Om du provar att söka på internet om böcker om hur du blir rik, eller ekonomi, så lär den här boken nämnas i sökresultat. Men det här är inte en bok om det ämnet i sig. Det är dock en bok som beskriver många av Amerikas rika, och hur de blev rika. Boken handlar alltså inte om hur man skapar en hög inkomst, utan snarare om hur man blir rik och investerar sin inkomst, till skillnad från att konsumera relativt meningslösa prylar.


I den här boken får du lära dig om skillnaden mellan PAWS (prodigious accumulators of wealth) och UAWS (under accumulators of wealth). För det är nämligen en stor skillnad i personlighet som i sig ofta leder till rikedom eller inte. Man får också läsa om hur man inte bör skämma bort sina barn alltför mycket, om man nu inte vill dra på sig ett livslångt underhåll av dem... Definitivt något för svenska politiker att beakta, när det gäller den migrationskris de skapat! Men, jag tror nog inte de skulle fatta poängen, de har inte det intellektet.

Den här boken förändrade, för länge sedan, mina något förutfattade meningar om hur rika lever sina liv. Det är en bok med potential att förändra folks vanor. Det här är en bra bok att ge till någon yngling i din omgivning, för att så ett frö om hur du kan göra verklighet av stora drömmar, och skapa dig ett i sanning oberoende liv. Svensson kan ha en hög inkomst, och dyra vanor, men är de verkligen rika (troligen inte)? Kan du leva samma livsstil om du slutar jobba imorgon? 

Länk till boken hos Bokus :
The millionaire next door

Länk till Storytel :
The millionaire next door
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar