Adtraction

lördag 8 juli 2017

Jämför skatten

Sverige är ett land med väldigt högt skattetryck, vid en internationell jämförelse. Detta är inte hållbart i en framtid, med allt mer digitalisering och internationell konkurrens.

Ekonomifakta är en utmärkt tjänst, där man kan jämföra skatt, se vad skatter nyttjas till etc.
Är man högutbildad så är det uppenbarligen inte ett land som Sverige man ska arbeta i, utan snarare t.ex. Schweiz.


För att få en mer rättvisande bild måste även de helt orimliga svenska arbetsgivaravgifterna beaktas, samt momsen. Även det ohållbart i längden.

Har vi då världens bästa välfärd idag? Nej, men våra politiker skänker ut världens bästa välfärd till de som inte bidragit något alls. Incitamenten som Sverige därmed skickar ut till omvärlden är fullkomligt galna och ohållbara. Våra politiker lever i en helt kravlös tillvaro, svensken är förtryckt och knyter tyst näven i byxan, när politikernas missbruk med samhällets resurser fortgår. Kanske är det därför politikerna bisarrt nog anser att kravlösa bidrag till migranter är en hållbar väg?

Vid nästa val bör alla fråga sig varför vi inte längre har en anständig äldrevård, vård, skola eller polis. För det saknas inte resurser,  men prioriteringarna är galna, och vi måste ställa de ansvariga till svars!
--------------------------------------
-20% på alla cyklar* Gäller ej SCOTT eller annonserande varor, nedan länk (0706-0709):

5 kommentarer:

 1. Världens bästa välfärd till de som inte bidrar alls? Hur tänker du, går flyktingbarnen i bättre skolor än svenska barn, få flyktingar bättre sjukvård än svenskar, osv?
  Jag tycker det är helt OK att tycka att folk ska betala mer själv och ha lägre skatter, men då får man också vara beredd på konsekvenserna. Jag vill inte leva i ett land som USA, med enorma klyftor och hög kriminalitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett land byggt på bidrag är inte vare sig jämlikt eller hållbart. Vare ligger det jämlika i att tvinga ett fåtal att arbeta hårt, för att försörja de som inte gör det?

   Bidrag skapar beroende, passivitet, och kriminalitet. Det är även förnedrande för de som tvingas leva på det viset.
   Problemet med vänsters retorik är att andras pengar tar slut, enbart en tidsfråga innan ett sådant land kraschar hamnar i tex Venzuelas tragiska öde.

   Gärna en begränsad, rimlig invandring, för de som vill anpassa sig till en demokratis villkor. Men det måste kombineras med krav på egen försörjning och en kvalificeringstid till samhällets skyddsnät. Brottslighet och du åker ut direkt. Allt annat är helt ohållbart. Mvh

   Radera
  2. Största rasismen i Sverige är att alla tror eller intalar sig att de som kommer hit är likadana som oss, men så är det inte. De som kommer har inte samma syn på vetenskapen, de har inte samma syn på kvinnor, de har inte samma syn på religionens plats i samhället, de anser sin etniska grupp eller religiösa grupp (ummah:n) gå före Sverige och samhällskontrakt, de har inte samma syn på moral och etik och så vidare. Det vi har framför oss är djupt obehagligt. Sveriges polis är kraftigt underbemmanad och trots att det grips folk till höger och vänster så släpps (polis släpper aldrig) de av åklagare och sen blir det villkorlig eller böter. Vidare har vi på grund av EU fri rörlighet vilket kombinerat med postmodernistiska politiker ett stort problem med kriminella från gamla östländer, inte sällamn romer. De har fritt blås här vilket enligt minsta motståndets lag gör att de kommer bli än fler.

   För någon vecka sedan sa Säpo att vi i Sverige har 3000 extremister. Om något år kommer vi ha tiotusentals.
   De sa att vi har 1500 organiserade i stöldligor (utlänningar).
   Vi har minst 10000 gängmedlemmar i Stockholm, GÖteborg och Malmö och ytterligare 10000 nivån under.
   Vi har tiotusentals småtjuvar från Georgien, Polen, Rumänien, Bulgarien etc som begår brott så det står härliga till.
   Vi har tiotusentals ensamkommande där hasarer och marokaner är högst brottsaktiva, inte sällan sexuellt. Vidare blir det intressant när Hasarerna får igång heroin-införsel från sitt hemland.
   Utöver det har vi alla svenska missbrukare som begår taffliga brott för att knarka.
   Alla svenska romer som begår 100% av åldringsbrotten i hemmen.

   Mot detta har vi 6000 poliser i yttre tjänst. På papperet, med gravida poliser, semester, kommenderingar och föräldraledighet sat att alla inte jobbar samtidigt en lägre siffra.

   Det kommer givetvis inte gå alls detta. Och anhöriginvandring och invandring fortsätter, och gränserna är vidöppna mot Europa. Det kommer inte blir bra. Sen när pengarna tar slut och bidragen skärps så kommer de som kommit hit för att leva gott på bidrag från kafirerna att bli arga.

   I långa loppet känns ett Libanon-scenario som det mest troliga.

   Med allt det sagt så är det på tiden att vi får upp en debatt om postmodernisterna. De finns nu på alla poster högre upp och deras agenda är högst destruktiv.

   https://youtu.be/Cf2nqmQIfxc

   Radera
 2. Svenska politiker har vänt sig vid att om det saknas pengar är det bara att höja skatten. 'De rika' kan gott betala tycker de. Det faktum att man kanske kan skära i kostnader istället är dem helt främmande!

  SvaraRadera
 3. "För det saknas inte resurser, men prioriteringarna är galna, och vi måste ställa de ansvariga till svars!"

  Oscar Sjöstedt (SD) beskrev situationen som att stat och kommun har pengarna, men inte resurser i form av lärare, utbildade sjuksköterskor, infrastruktur (t.ex. behövs byggas flera hundra skolor på grund av ökande befolkning). Hur man ska kunna ta t.ex. 10 miljarder till polisen utan att ha en stark kunnig polisstyrka är inte heller en lösning, som Moderater och andra "förståsigpåare" predikar för.

  Själv skulle jag gärna se att Reinfeldt fick ställas inför domstol om varför han tillät ett ohämmat inflöde av migranter. Han skulle på punkt efter punkt få förklara sig och en slutgiltig dom skulle fällas över om vederbörande gjort svåra förbrytelser mot Sverige. Han skulle enligt mig dömas och avtjäna fängelsestraff, samt hans medhjälpare.

  Att ställa de ansvariga inför svar, tror jag är en möjlig utväg. Att rädda det havererade skeppet Sverige, kan bli en riktigt svår uppgift. För det krävs det metoder som vi i Sverige under modern tid inte har erfarenhet av.

  SvaraRadera