Adtraction

lördag 7 oktober 2017

Hitta världens bästa aktier

Innehåller reklam och annonslänkar.

Den här boken är betydligt bättre än dess titel antyder. Jag gillar bokens inledning, där följande budskap kommuniceras:

" Även om du bara sparar 1,000 kronor i månaden blir det 5,8 miljoner kronor i kapital efter 40 år. Det är alltså ganska lätt för de flesta att under ett helt yrkesliv bygga upp ett ansenligt kapital att leva loppan för... " Vi skulle ha ett bättre samhälle om betydligt fler tog till sig detta sanningsenliga budskap tidigt i livet.         


Den här boken handlar om värdeinvestering, d.v.s. konsten att finna aktier som värderas långt under dess verkliga värde. Det blir alltså en hel del referenser till klassiker som Benjamin Graham, Warren Buffett och Peter Lynch. Författaren har även intervjuat nordiska förvaltare som t.ex. Filip Weintraub, Per H Börjesson och Vegard Söraunet. Det finns en hel del konkreta och praktiskt användbara tips i boken, saker som jag vet fungerar. 

Länk till boken hos Bokus :
Den enkla vägen - Hitta världens bästa aktier


3 kommentarer:

 1. Grym bok! Men har hitintills bara läst 50 sidor. Tiden räckte inte till riktigt :)
  Ligger i bilen just nu däremot

  SvaraRadera
 2. Jag tycker inte att man kan upprepa det faktum att 1000 sparade kroner per månad gör 5,8 miljoner efter 40 år. Det borde verkligen alla barn få lära sig i skolan! Det är fan viktigare än mycket av den dynga de lär sig där idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I detta fall hade han räknat med 10% genomsnittlig avkastning, vilket är tämligen rimligt för den som ger sin portfölj lite omsorg och är långsiktig. Effekten av ränta på ränta är helt magiskt över långa tidsperioder som detta fall. Det är märkligt att inte alla får lära sig dylika saker i grundskolan.
   Mvh

   Radera