Adtraction

söndag 15 oktober 2017

Seafire

Innehåller reklam och annonslänkar.

Det unga Investmentbolaget Seafire börsnoteras, med handelsstart 10 November. Detta rör sig om ett litet bolag, med avsikten att växa snabbt under hög lönsamhet. Idag har man enbart genomfört två investeringar, dels i Followit och dels i Heden Group.


Seafire avser att förvärva mindre, etablerade och lönsamma onoterade bolag med en omsättning i regionen 10-100 miljoner kronor, till ganska låga multiplar. Målsättningen är högt satt till en omsättning på 500 miljoner kronor inom fem år.

Lyssna gärna på följande intervju:
https://www.youtube.com/embed/6rBqOnYF-D8

Jag ser det som positivt att vd tar en tredjedel av ägandet. Dessutom är en stor andel av emissionen garanterad på förhand.

Det är naturligtvis vanskligt att lägga prognoser för den här typen av verksamheter. Men inriktningen på mindre bolag brukar erbjuda goda möjligheter till högre avkastning. I huvudsak ser jag alltså det här som en riskfylld satsning på huvudpersonerna i bolaget, med möjlighet till hög avkastning om jag har bedömt dem och deras historiska prestationer korrekt. Det utgör en liten del av min portfölj, men utvecklas det väl så avser jag att öka framöver.

Det här är lite som Sveriges snabbväxande och blivande Riksdagsparti Medborgerlig Samling ,då det är kvaliteten och ryggraden på personerna bakom som gör hela skillnaden.

Rabattkod
175kr rabatt på ditt första köp hos mat.se Gäller endast nya kunder och på din första beställningen vid köp över 700kr, kod: GLENN2017
   Mat.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar