Adtraction

lördag 17 mars 2018

Iskalla vindar

Innehåller reklam och annonslänkar.

Det blåser nu riktigt iskalla politiska vindar över Sverige:


Ja, ovan uttalande är på riktigt, det är inget skämt. Efter intensiva politiska och mediala påtryckningar så ska Sverige alltså få sin egen version av Google. Anpassad som om vi alla vore barn, i behov av politiskt tillrättalagd information, redan granskad och godkänd av den korrekta politbyrån.

Genom internet fick människor tillgång till stora mängder information. Regimer uppfattade detta som ett stort hot, istället för en möjlighet. Nu går alltså Sveriges regim samma antidemokratiska väg som Kina en gång var först att välja. Hur kunde det gå såhär illa, så fort? Man undrar ju vilka planer Löfven nu diskuterar med Nordkoreas utrikesminister som just nu är i Sverige?... Alliansen sluter upp i leden, vilket i mitt tycke säger allt en väljare behöver veta detta valår.

"Shoot the messenger", den nya verkligheten i Sverige.

Det positiva med detta är att det vi nu ser är gammelmedias och gammelpartiers sista dödsryckningar. De inser att deras position och trovärdighet snabbt försämras, och därmed blir de öppet aggressiva. Det yttrar sig b.l.a.  i att vänsterextrema hatmedia (DN, Aftonbladet, Expressen, SVT, mfl.) nu kör diverse drev allt mer intensivt. Idag var DN ute med #fakenews om Rysslandskopplingar mot Hanif Bali. Det hela är så infantilt att man knappt tror sina ögon.

Det kan tyckas drygt att prata om begreppet hatmedia. Men, tyvärr är detta något vi i Sverige måste diskutera, nu. Senast i veckan tog en känd person livet av sig, efter ett mediadrev. Han är en av många, som drabbats av godtyckligt mediahat eller trakasserier. Det är fullkomligt orimligt att Sveriges media agerar domare på detta vis. Ännu värre var kanske att samma media efter självmordet publicerade hyllningar av samma person. Vad bra det måste kännas att kunna fylla på förrådet av självgodhet, bara att vända på klacken, så är man alltså än en gång en av de "goda"...? Vad är det för sjuka människor som arbetar i media? Dr Jekyll and Mr Hyde är inte långt borta.

Du har väl börjat avveckla din användning av Google? Det finns idag gott om likvärdiga alternativ, som i många fall är bättre (t.ex. Firefox, Duckduckgo ).

6 kommentarer:

 1. Riktig bra läsning. har tänkt på att byta ut google en stund, och detta var droppen.
  Bytar ut på samtliga PC:ar.
  Tack för annars bra läsning på din blogg.


  Roberth i Norge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör du rätt i. Jag har också fått nog.
   Tack för kommentaren. Mvh

   Radera
 2. Haha pajas, slutar läsa din blogg nu... DN vänsterdriven hatsajt hahahahaha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du ägnar din värdefulla (?) tid åt min blogg ändå.
   Hade du något meningsfullt att kommunicera också, eller ville du enbart trycka ned folk i allmänhet? Mvh

   Radera
  2. Jobbigt med folk som har andra åsikter än dig? Lite kul, med tanke på ditt inlägg. Svårt att ta dig på allvar när du är nedlåtande mot dom som inte delar din åsikt om DN.

   Radera
  3. Absolut inte, olika uppfattningar leder ofta saker framåt och man kan lära sig något. Men, om man har en annan åsikt så behöver man inte förolämpa andra i samma mening, med ord som pajas, idiot etc. Tämligen grundläggande, om man vet hur man för sig.
   Mvh

   Radera