Adtraction

onsdag 14 mars 2018

Riksdagen vill införa censur i Sverige

Innehåller reklam och annonslänkar.

Vi lever i en tämligen otäck tid just nu i Sverige, där våra politiker nu attackerar grunderna i en demokrati, d.v.s. yttrandefriheten och offentlighetsprincipen enligt grundlagen. Det hela sker märkligt nog utan en allsidig och utdragen debatt, vilket är ännu ett oroande tecken på hur den politiska adeln föraktar folket.

Hanif Bali sammanfattar kort och bra.

Den som kan sin historia vet hur diktaturer vanligtvis uppstår. Till en början beskärs människors rättigheter sakta men säkert, och åtgärder införs successivt för att trakassera och sedan tysta kritiker. Oftast utmålas de fåtal oliktänkande som ett hot mot staten eller misstänkliggörs på annat vis, med alla till buds stående medel. Det sistnämnda har vi redan sett i Sverige, där t.o.m landets statsminister aktivt har utmålat stora delar av svenska folket som brunråttor. I det slutliga förfallet av demokratin följer sedan angiveri och inspärrning av de oliktänkande. Angiveri har vi redan sett en hel del av i Sverige, där aktivister godtyckligt fått individer avstängda på t.ex. facebook.

Nu föreslår alltså vår regering, med stöd av Alliansen, att våra grundlagar om tryckfrihet och åsiktsfrihet skall ändras. Detta borde vara en stor politisk fråga detta valår, men en oroväckande tystnad och konsensus råder istället. Undra varför?... Förslagen syftar till att förhindra enskilda och alternativa medier att få tillgång till offentliga handlingar, och att kunna straffa dem som sprider denna information. En definierad del av media kommer dock ges undantag, och därmed vinna stora fördelar när det gäller framställandet av fakta. Mot bakgrund av hur enormt oseriös svensk media visat sig vara, så är det sistnämnda väldigt oroväckande, och ännu ett politiskt band skapas alltså mellan makthavare och granskare. Familjen Bonnier stärker härmed sitt mediala grepp om Sverige ytterligare, på bekostnad av alla övriga. Långsiktigt så försvagas de dock, då förtroendet vittrar sönder än mer via detta.

Det är för övrigt sorgligt att även Moderaterna nyligen anslutit sig till de som vill skrämma Google och andra företag till åtgärder i syfte att tysta det fria ordet. Är det inte rimligare att alla dessa människor istället flyttar till t.ex. Nordkorea, om det är den samhällsmodell de önskar? Som tur är kommer framtida social medier troligen byggas på en teknik som omöjliggör politisk manipulation av detta slag.

Det som möjligen är ännu mer absurt, i sammanhanget, är att Vinnova erhåller 13,6 miljoner kronor av våra begränsade skattemedel för att skapa en mjukvara som skall värdera nyheters sanningshalt. George Orwells roman Nittonhundraåttiofyra känns helt plötsligt kusligt aktuell.

Läs mer här, och protestera emot detta övergrepp.          

5 kommentarer:

 1. Låter obehagligt, vem anser vilken media som är "definierad" och sådeles godkänd att ta emot denna information? Låt oss säga att jag är högernisse och läser mycket friatider, kommer jag då att kunna ta del av denna info eller anses de som mindre pålitliga än en vänsterblaska som etc eller politism?

  Fy bövelen säger Snålgrisen!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är nästan svårt att ta in att detta händer i dagens Sverige!
  Tack för kommentaren.

  SvaraRadera
 3. Instämmer.. högst oroväckande..

  SvaraRadera
 4. Jag tycker 1984 har varit högst aktuell ända sedan FRA-lagen. Och folk har skrattat åt mig när jag runt fikabordet å det bestämdaste påpekat att Sverige är en demokratur. Blåögda är vad vi är , extremt blåögda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvärr har du rätt i det.
   Tack för kommentaren.
   Mvh

   Radera