Adtraction

lördag 3 mars 2018

Mer eller mindre i plånboken?

Innehåller reklam och annonslänkar.

I år är det val, och det märks. Valfläsket har redan börjat stekas, finansierat av lånade pengar och skattehöjningar för alla. Banker, mäklare och media har nyligen torgfört det höjda barnbidraget och föreslår hur pengarna ska användas. Som om dessa bidrag är pengar som uppstår ur tomma intet?...


Föreningen skattebetalarna publicerar sammanställningar av alla de skattehöjningar regeringen har genomfört med stöd av DÖ. Alliansens svikna vallöften svider rejält i plånboken, för vanliga inkomsttagare. Nedan följer en lista på några av alla skatter som höjts:

1. Sänkt ROT-avdrag. 2. Höjd skatt genom lägre brytpunkt för statlig skatt. 3. Återinförd löneskatt för personer över 65 som arbetar. 4. Kraftiga skattehöjningar på drivmedel. 5. Höjd skatt på kapitalplaceringar. 6. Höjda arbetsgivaravgifter för unga. 7. Sänkt RUT-avdrag. 8. Höjd effektskatt på kärnkraft. 9. Slopat RUT-avdrag för läxhjälp. 10. Höjd miljöskatt för naturgas. 11. Höjd skatt på vanliga inkomster som anses "höga". 12. Slopat avdrag för pensionssparande. 13. Avskaffad sänkt krogmoms. 14. Höjd skatt för banker (i.e. medborgare som lånar). 15. Höjd skatt för småföretagare. 16. Avskaffad avdragsrätt för förvaltningsutgifter. 17. Införande av skatt för vägslitage. 18. Höjd koldioxidskatt. 19. Högre skatt för bränsle för flyg eller fartyg. 20. Klimatskatt för flyg. 21. Höjd skatt uppvärmningsbränslen. 22. Höjd skatt biodrivmedel. 23.  Skatt på avfallsförbränning. 24. Högre fordonsskatt. 25. Höjd skatt på öl, vin och sprit. 26. Höjd skatt på cigaretter och snus. 27. Skatt för finansiering av större infrastrukturprojekt. 28.  Energiskatt på solcellsanläggningar. 29.  Skatt på finansiella tjänster. 30. Högre moms på biobiljetter. 31. Avskaffat schablonavdrag för musiker. 32. Kemikalieskatt på elektronikvaror.               

Notera att staten har som strategi att höja så många olika skatter som möjligt. Detta i syfte att dölja det totala skattetrycket och hur mycket skatten höjs, varje år.

Sveriges problem är definitivt inte att det saknas pengar i det offentliga systemet. Utan problemet är att vi har röstat in ekonomiskt förståndshandikappade politiker. Då får vi projekt som Karolinska, världens dyraste byggnad, där pengar sedan saknas till själva vården. Vi behöver skära ned kraftigt i offentliga utgifter och antal myndigheter, och istället fokusera på kärnuppgifterna.

Detta var som sagt var en kort lista, som inte gör anspråk på att vara helhetstäckande. Men, ett valår som detta så behöver vi påminna oss om vad våra politiker genomfört. Hur mycket har detta kostat dig personligen? Anser du att detta är rimligt, mot bakgrund av att samhällskontraktet samtidigt raserats? Sveriges nästa Riksdagsparti vill ändra på denna trend, rösta på Medborgerlig Samling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar