Adtraction

tisdag 6 mars 2018

Vilse i pannkakan

Innehåller reklam och annonslänkar.

Sista tiden har Avanza publicerat en rad av i mitt tycke märkliga artiklar, på temat ekonomiskt oberoende.


Jag håller för det första inte alls med om det orealistiska i att sätta ett sådant mål. Du behöver inte alls ärva pengar, sälja ett företag, eller dra in en hög bonus för att förverkliga detta. Det är i grunden fullkomligt felaktiga påståenden. Men det är helt väntat att höra dylika påståenden i landet Jante, där det mesta för många kretsar kring avundsjuka och att om möjligt sabotera eller kritisera andras framgång. Däremot kräver det att du, som med allt annat, upprättar en trovärdig plan, prioriterar och sedan beslutar dig för att arbeta för att uppnå målet. Många är dock kallade, men få vill lägga ned vad som krävs, det kan jag hålla med om.

Hur är det ens möjligt att ni lyckades hitta en kommunistisk professor i ekonomi på Stockholms Universitet? Jag trodde dessa kröp under en sten och gömde sig 1968. Men, tydligen inte. Att beskatta fritid, herregud. Det där ger extremt obehagliga associationer, en människosyn som innebär att vi alla ägs av samhället och vår skyldighet är att agera galärslav. Det är självfallet inget som helst problem med att människor skapar välstånd, och därmed tar ansvar för sitt eget liv. Tvärtom, så är det dessa människor som i längden skapar något och som driver samhället framåt.

Vad rörande att våra politiker säger sig vara bekymrade över pensionssystemets hållbarhet, och att det bygger på att varje generation gör rätt för sig. Säg mig, hur rimmar det med att samma politiker släpper in mycket stora mängder fripassagerare i systemet, folk som kräver sitt men som inte bidragit med en krona? Inte nog med det, om de eventuellt får ett arbete så förväntas vi andra via skatten betala 10,000 kronor i månaden till deras lön, enligt gällande förslag. Om barn nu är viktigt, varför förändrar då politikerna könsbalansen oerhört kraftigt för en hel generation, genom att importera män? Varför har ni nedprioriterat familjepolitiken till havets botten? En sönderstressad familj producerar inga barn, så enkelt är det. Nyligen angrep Liberala tankesmedjor föräldraförsäkringen, utmärkt om ni vill bortprioritera barn.

Vad är egentligen Riksdagens långsiktiga plan för AB Sverige? Man lockar i nuläget till sig ett mycket stort antal människor från när och fjärran, med löfte om försörjning resten av livet, utan något som helst motkrav. Samtidigt jagar man bort driftigt folk, och företag, som har kapital och utbildning. Detta kan bara sluta med dikeskörning.

Länk till artikeln hos Avanza

" People who might be perfectly happy with their lot in isolation become miserable when they see others do better. " - Howard Marks, on the dangers of envy.


2 kommentarer:

  1. Sjukt bra inlägg. Det är så mycket i Svensk politik som är så motsägelsefullt att man blir spyfärdig. Jag planerar för att fly landet om 17år.... det känns jäääääääävligt långt just nu :(

    SvaraRadera
  2. Ja, det måste till en radikal ändring av Sveriges inriktning, om man ska kunna vara kvar i detta land framöver, instämmer.
    Tack för kommentaren. Mvh

    SvaraRadera