Adtraction

fredag 29 juni 2018

Kostnad ?

Innehåller reklam och annonslänkar.

Var har Sverige hamnat, när till och med Riksrevisionen nu bedriver politik och vänstervridna påverkansoperationer, som nedan?

Grattis Alliansen, till att ni tillsåg att den här typen av vänstervriden media erhåller finansiering via hög skatt. Skott i foten börjar bli ett av era främsta kännetecken.

Det är en tämligen bisarr människosyn, med selektivt urval av åsikter och slutsatser, som tonar fram i Riksrevisionens rapport. Att anse detta som en kostnad fungerar enbart i det fall man anser att alla pengar som staten inte konfiskerat är en form av gåva. Vad sänder detta för signaler till alla de som arbetat och sedan via sund sparsamhet fått en slant över, trots en redan världsledande nivå av beskattning?... Kanske är det bäst att helt enkelt skita i allt, och bli bidragstagare, som allt fler i Sverige? För i verkligheten förhåller det sig exakt som så att människor svarar på de incitament som ges. Det har stor påverkan.

Vidare så är nivån av skuldsättning, som bekant, ett av Sveriges potentiellt riktigt stora problem. Att i det läget angripa och bespotta sparandet blir absurt. Återigen, helt felaktiga signaler. Sparandet och dess fördelar bör istället uppmuntras mer aktivt, och dessutom helst läras ut i tidig ålder till alla via skolan.

ISK är en bra sparform för pensionssparande, något som verkligen behövs i ett läge där pensionssystemet kommer att möta riktigt stora "utmaningar" inom en inte allt för avlägsen framtid. Desto fler av oss som inte ligger samhället till last, desto bättre förutsättningar kommer att ges till övriga. Ska det vara så svårt att förstå?

Sverige är, och kommer alltid att vara, i behov av alla åtgärder som kan skapa nya arbetstillfällen.   
De individer som har en säkerställd privatekonomi blir mer trygga i sig själva, vilket även påverkar benägenheten och möjligheten att starta eller finansiera nya företag. Jag var t.ex. själv nyligen med och sköt in nya pengar i Seafire, bara för att ta ett av många exempel. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar