Adtraction

tisdag 25 december 2018

Industriellt eller på riktigt?

Innehåller reklam och annonslänkar.

Har ni funderat på det där med allt industriellt framställt bröd i matbutikerna? Hur i all sin dar är det ens tekniskt sett möjligt att producera så stora mängder rent av äcklig mat?... Och folk köper skiten, dyrt dessutom. Förmodligen av ren vana, för att de inte vet bättre, eller av lathet?


En gång fick jag Jan Hedhs bok om bröd i julklapp, och den har verkligen kommit till sin nytta, som en av få julklappar. Det är inte bara enkelt, men också gott att baka sitt eget bröd, det sprider även en god doft i hemmet med nybakt. Och för den ekonomiskt sinnade så är butiksbröd ett rån, sett till hur billigt det blir att istället göra eget och betydligt godare bröd.

Länk till boken hos Bokus

2 kommentarer:

 1. Hmm... menar du att du aldrig/sällan lyckats köpa gott bröd? Det har jag lyckats med. Ofta.

  Däremot kan jag hålla med om att hembakt är gott, trevligt och ekonomiskt.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Handlar man på valfri vanlig butik så finns definitivt inget gott bröd att tillgå. Jag antar det är alla kemiska tillsatser som förstör smaken, då de ska hålla länge under frakt och i hyllan?

   Handlar man på bageri, tex Gateau, så kan de väl ibland åstadkomma något som påminner om gott bröd. Men, då pratar vi om skämtpriset >100 kr per limpa.

   Tack för kommentaren.

   Radera