Adtraction

fredag 28 december 2018

Teknikstrul

Innehåller reklam och annonslänkar.


Tidigare använde jag Excel i kombination med lite macron som hämtade ned och sammanställde dataunderlag jag behöver här hemma. Men säg det som varar, Yahoo ändrade sitt interface och då fallerade saker och ting. Helt enkelt baksidan när man inte betalar mycket pengar för en tjänst som inkluderar support. Med lite efterforskning så hade jag säkert kunnat fixa till det. Men, det kändes enklare och snabbare att byta till Google Finance.   


Jag är inte så förtjust i Google alls annars, så det här förvånande nästan mig själv. Nu får vi se hur stabil den här lösningen blir. Vad använder ni för verktyg för att sammanställa er egen aktieinformation, bevakningslistor e.t.c?

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jadu .. Google finance har precis samma problem. Om det är gratis så räkna med att pilla en hel del själv ... Så länge du besitter lite programmeringsskunskaper så är det hugget som stucket vilket som fungerar... Just nu hade jag satsat på Google men imorgon kan det lika gärna vara Yahoo igen.

  När jag konsultar brukar jag säga .. 'if it aint bruken dont fucking fix it'. Med det menar jag att många gånger ändras it plattformar bara för att se nya ut trots att de gör precis samma sak som förut.

  Google Finance gjorde precis en ändring ganska nyligen så därför hade jag satsat på dem... Dem har dock flertalet kurser på helt fel börser vilket egentligen inte är ok. Mycket från STO ligger tex på CPH om du vill ha korrekt data.

  Finns nog tyvärr inte så många alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack jag upptäckte att Google har sina avigsidor fe med :) Men det gör sitt jobb nu ivartfall.
   Tack för kommentaren.

   Radera