Adtraction

söndag 12 maj 2019

Mer eller mindre?

Innehåller reklam och annonslänkar.

Jag har handlat aktier sedan jag var 12 år. Så nämn ett valfritt misstag, och jag har förmodligen gjort just det. Men, jag lärde mig tillslut någorlunda. En sak jag lärde mig för ganska länge sedan var t.ex. att man ska göra mindre av det som inte fungerar och mer av det som fungerar.

Och med det sistnämnda så kommer vi osökt in på att jag var och förtidsröstade igår i eu-valet. Det var helt folktomt i lokalen. Så pass intresserade är folket av den låga nivån på eu-kampajen av etablerade partier och federalister. Eller ska vi kalla dem populister? De gillar ju hot och stämplar.

Visste ni att EU-kommissionens nya budgetförslag innebär att Sveriges eu-avgift kan öka med 35 procent, eller ytterligare 15 Miljarder? Från en redan mycket hög nivå. Och det lär behövas om majoriteten av federalisterna ska få igenom sina aggressiva planer att snabbt centralisera än mer makt, långt bort från Sverige. Men, hur ska Sverige ha råd med det, när samma federalister till partier redan skapat en kommande ekonomisk storm i Sverige, med kommuner som går på knäna, vid sidan av andra behov?

Jag vill själv se ett betydligt mer effektivt och billigare eu som fokuserar på ett fåtal internationella kärnfrågor, som t.ex. miljö, säkerhet och inre marknad. Jag vill stärka yttrandefriheten, inte minska den. Därför röstade jag på Medborgerlig Samling. Det behövs ett nytt alternativ, med nya idéer.         
Lyssna gärna på sändningen nedan, för en snabb och bra summering :

https://www.facebook.com/MedborgerligSamling/videos/305749903656947/1 kommentar:

  1. Egentligen vill jag som du har mindre centralstyrning från Bryssel och mer nationellt. Men våra politiker har ju gång på gång bevisat sin inkompetens så jag föredrar ändå att makten ligger hos EU. Ju mindre som sandlådan i Rosenbad ska hantera desto bättre...

    SvaraRadera