Adtraction

tisdag 20 augusti 2019

Awardit

Innehåller reklam och annonslänkar

Det lilla men mycket intressanta bolaget Awardit ligger ännu under radarn för de flesta. Awardit platsar dock i vilken god utdelnings- eller tillväxtportfölj som helst. Trots att börsvärdet nu överstiger en halv Miljard så saknas namnkunniga i ägarlistan. Ägarlistan domineras istället ännu av huvudägare och personal, vilket jag ser som positivt.


Den nischade verksamheten har sedan noteringen förändrats och utvecklats i hög takt. EBITA ökade med 102 procent y/y jämfört med 54 procent föregående rapport. Enligt vd ordet ser man en fortsatt rekordstark efterfrågan på lösningar och program. Det blir intressant att se vad förvärvet av Retain24 kommer resultera i framöver.

Under kvartalet tecknades avtal med ännu en rad lite större och välkända bolag. Men, tack vare Crossroads så är det främst Q4 som de stora pengarna förväntas genereras. Jag hoppas de genomför ändringen från K3 till IFRS med tanke på den förvärvstakt de håller, även om den faktiska  kassaflödesgenereringen är synbar på helårsbasis även i nuläget. Redan på det jag ser idag så anser jag att Awardit förtjänar en betydligt högre värdering. 

Länk till Awardit hos Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar