Adtraction

fredag 16 augusti 2019

Cirkus Sverige

Det märks att delar av aktörerna i Sveriges cirkus, alltså Riksdagen, är tillbaks från en lång, välbetald och mycket oförtjänt semester. Bland det första som händer är att Ygeman (ni vet han som inte hittade en lokal) ser till att hamna i offentligt gräl med Norge rörande terrordåd med rötter i Sverige. Detta sker ungefär samtidigt som Danmarks statsminister ser sig nödgad att skärpa gränsskyddet mot Sverige, för att skydda sig emot gangsters från Malmö som genomfört ett stort antal mord och bombdåd i Köpenhamn. I dagens Sverige är det numera vardag med våldtäkter och bombdåd... vi minns hur de sprängde ett helt kvarter i Linköping för en tid sedan. Något som media valde att helt tysta ned efter en kort tid. Eller försöket till terrorattentat i Östersund igår? Det kunde ha resulterat i mycket blod på våra polikers fingrar, även om det slutade lyckligt denna gång.

Det går alltså bra för Sverige nu, för att sammanfatta läget på det vis regering och media brukar göra. Sveriges så kallade statsminister lät sig givetvis inte nöjas med dessa framgångar. Han valde således att skylla Sveriges problem på landets rikaste bostadsområde, Djursholm. Enligt statsministern knarkar de så mycket så att vi nu har fler än 35 no go zones fyllda av gangsters. Finns det något tydligare sätt för Socialdemokratin att signalera att de inte har en aning om hur de ska lösa de problem de har skapat? De har inte ens avsikten att göra något. Istället satsar de allt krut på meningslös och löjeväckande konfrontation. Att ställa grupp mot grupp är acceptabelt, så länge det är Socialdemokraterna som gör det.

Sveriges regerings argumentation är tragikomisk :
- Danderyd och Djursholm är orsaken till det pågående knarkkriget
- Pensionärerna är orsaken till skattehöjningar
- Sjukvården är världsklass
- Omvärlden är populistisk
- Våldtäktsvågen är bara en illusion, liksom resten av den mycket grova brottsligheten
- Brottsligheten sjunker och anmälningsbenägenheten stiger.

Det har blivit en svensk nationalsport bland politiker och media, detta att komma med fullkomligt vettlösa påståenden som helt saknar grund. Sveriges politik och media är idag en freak show. En dokusåpa där den som beter sig sämst vinner anseende bland de redan frälsta i den inre sekten. Motståndare bör tillintetgöras med alla medel, helst så lågt som möjligt. Ta gärna en titt på hur Sveriges statsråd beter sig på sociala medier. Nivån är så extremt låg, man knappt tror det ens är möjligt! Förmodligen har en hel del av det beteendet skett under olika former av påverkan... för det är inte normalt, det är så enormt ovärdigt.

Jag är gammal nog för att minnas en tid då svensk politik var saklig och konkret, inriktad på att leda landet framgångsrikt. Hur kunde generationsväxlingen bland politikerna gå så vansinnigt fel, vad hände? Är Göran Persson verkligen stolt över det ansvar han personligen bär för haveriet? Skäms han inte? Det skulle jag ha gjort. Kan Göran möjligtvis ta rörelsen i örat, innan hela landet spårar ur fullkomligt?

Med denna bakgrund kommer vi naturligen vidare in på nuvarande oro i omvärlden. Det är givetvis ingen slump att svenska kronan har sjunkit i värde när börsen har fallit, även denna gång.

Svenska kronans ständiga utförbacke. Klicka för större bild.

Många ekonomer brukar i sina modeller komma fram till att kronan bör uppvärderas. De har fullkomligt fel, oavsett hur vackra modellernas egenskaper är. Sverige leds idag på ett helt vettlöst vis, där all fokus ligger på att förneka landets problem istället för att lösa dem. Det kommer ofrånkomligen resultera i en ständig devalvering och stora ekonomiska problem i en kommande lågkonjunktur. Du tar en oerhört hög risk om det är så att du inte är långsiktigt strukturellt kort kronor. 

Om någon av Annie Lööfs anhängare nu vill hävda att jag svartmålar Sverige ovan, så vill jag istället ta tillfället i akt att påpeka att jag faktiskt har ansträngt mig för att uttrycka mig nyanserat och positivt kring läget i dagens Sverige. Verkligheten i Sverige är mycket mer absurd än såhär idag.

Tänk efter före... Teckna en inkomstförsäkring innan det är för sent...

20 kommentarer:

 1. Kan inte annat än att hålla med. Sverige är ett unikum i världen med sin självgodhet och stålnackade tro på att det är Sverige som har rätt och alla andra fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där är en udda grej med många svenskar. Storhetsvansinnet och oförmågan att betrakta när saker går fullkomligt fel. Av någon märklig anledning så har vårt land en hög koncentration av den typen av farliga människor i Riksdagen och i media dessutom.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Svårt att säga emot dig.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 3. Japp!

  Svårt att säga emot dig. Verkligheten i Sverige idag är faktiskt absurd.

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att det finns fler än jag som betraktar situationen i dagens Sverige som otänkbart absurd. Ibland tänker jag att svensken i gemen är udda nog att betrakta läget som ett normaltillstånd...
   Tack förkommentaren.

   Radera
  2. Det är just det som är problemet, saker och ting blir överilat och normaliserat

   Radera
 4. Riksmötets öppnande är den 10 september, och Anders Ygeman (tyck vad man vill om honom) är inte riksdagsledamot utan statsråd.

  Bra att ha på fötterna med det mest grundläggande innan man vågar sig på mer långtgående analyser om sakernas tillstånd, kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym,

   Här har vi det igen. Tonen och orden flamset och tramset. I svensk politik är etiketten det viktiga. Utspelen detaljfrågorna. Knarkandet i Djursholm bråk med våra grannländer. Som jag ser det står huset i lågor. Minns inte om det var på Gustavs blogg eller Framtidsinvesterarens där jag konstaterade att vi befinner i oss situation där kaptenen på Titanic beordra styrman att ställa däcksstolarna i prydliga rader. Som sagt håller helt med bloggarens beskrivning av Sverige.

   Mvh

   Lars

   Radera
 5. Hej på dig viktig-Petter. Det har inte slagit dig att jag anser att inte enbart regeringen, utan även stora delar av Riksdagen ingår i samma sekt?
  Tack för kommentaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I övrigt är jag inte ett dyft förvånad över att vissa som brukligt väljer att flytta fokus till fel saker, istället för budskapet(!) i sig. Det jag skriver om är händelseutvecklingen i samhället, om du inte begriper det.

   Radera
  2. Det är ingen fara, rättar gärna när det blir fel.

   I övrigt: Jag håller med om delar av det du skriver. Skambeläggande, Danderydsutfallet, hur de beter sig på Twitter, m.m. Men du är också väldigt kategorisk och svepande. Bara två exempel - Bombdådet i Linköping har det skrivits spaltmeter om, och det som skedde i Östersund i går har bara Ekot gjort fyra-fem inslag på, utöver alla andra medier. Knappast "nedtystat efter en kort tid".

   De s.k. "no go-zonerna" - som på byråkratisvenska i själva verket heter "särskilt utsatta områden" - är inte heller "fyllda" av gangsters. De allra flesta människor som bor där är arbetande och laglydiga människor som är trötta på brottsligheten, tro det eller ej. Men en minoritet där ställer till jävulskap för alla andra.

   Ord spelar roll.

   Radera
  3. Jag anser sannerligen inte att Sveriges media gör sitt jobb. Varför ställer de inte politikerna till svars, varje dag, tills det sker en förändring?...

   Hur ska Sverige tåla nivån på migrationen och kriminaliteten utan att gå under? Statsledningen har bevisligen ingen som helst plan och ingen i media ställer dem till svars. Därför fortgår eländet. Media är politikernas propagandamaskin och i gengäld får de rikligt med statsbidrag (dvs omfattande korruption).

   Jag håller med dig om no go zonerna. Det är skamligt att Sverige lurar in massor med folk till den typen av områden och sedan låter ligorna och religionen härja fritt, frikopplat från övriga landet. Det finns skötsamma även där, men de tvingas in i ett uselt liv av våra politiker. Det blir en ondskefull spiral av det, en snabbväxande cancersvulst i samhället.
   Tack för kommentaren.

   Radera
  4. Nu är du där igen. :) Svensk media är inte politiskt styrd, det finns ingen koppling mellan inriktning på en tidning och vilka bidrag de ev kan få. Allt ifrån kommunistiska tidningar som Flamman till främlingsfientliga som Nya Tider får presstöd. Inga av dem direkt några anhängare av befintlig regering.

   För övrigt tror jag att det är bra att sätta saker i proportion. Jag menar inte att förringa att det finns problem som helt enkelt måste lösas i landet, men det är intressant att se att oavsett vilket internationellt jämförande index man tittar på ligger Sverige konsekvent i toppen år efter år. Det ger lite perspektiv på storleksordningen av problemen kanske.

   https://twitter.com/JesperStromback/status/1162290841341370368

   Radera
  5. Det finns att läsa i budgeten, hur många Miljarder politikerna nyttjar för att köpa medias lojalitet, varje år. Det syns även dagligen för övrigt.

   Detta att relativisera, bara sluta med det, det är trams! Trams! Första steget i att finna en lösning är alltid att medge problemets omfattning.
   Tack för kommentaren.

   Radera
  6. Intressant cirkus-analogi men onödigt med käbbel om detaljer. Ska man vara petig så spelar det kanske inte så stor roll om de allra flesta i no-go zonerna är laglydiga och har ett arbete.

   Som "nyanländ" kommer du troligen att medföra en livstidskostnad på 3-4 miljoner och det tar i snitt 14 år innan hälften arbetar ens en timme i veckan om man ska tro på Tino Sanandajis beräkningar. Detta borde i så fall medföra att det inte är så att de allra flesta har ett jobb att gå till.

   Dock finns det även en hel del inhemska problem (t.ex MC-gäng, facklig/politisk korruption, ineffektivitet i statliga organsiationer mm) så allt kan inte de stackars ny-svenskarna lastas för.

   Radera
  7. Jag håller med dig, vi kan definitivt inte lasta samtliga nyanlända. Det finns många strävsamma som försöker göra rätt för sig. Problemet är att politiker och myndigheter gör det omöjligt för dem i princip. Genom att överbelasta Sveriges system och infrastruktur, samt gnm att de inte tar krafttag alls mot kriminella, utan snarare tvärtom. Skötsamma bestraffas, vilket inte håller om man vill ha ett fungerande land.
   Tack för kommentaren

   Radera
  8. Det spelar ingen som helst roll att de flesta i ghettona är laglydiga. Det är andelen icke laglydiga som är problemet. Har vi etniska svenskar där 1.5 procent inte är laglydiga betyder det att de orsakar problem för omgivningen: spränger och har sig, misshandlar, rånar etc. Har vi en grupp från fjärran kontintent (gruppen som anlänt senaste 40 åren, där vissa är extremt mycket mer icke laglydiga än andra grupper) där t.ex. 7 procent är icke laglydiga medborgare så utgör de 366 procent fler icke laglydiga medborgare, om vi t.ex. har tar två miljoner svenskar och jämför med 2 miljoner från fjärran kontinent. Antalet spelar så klart roll. Går Sverige från 8 miljoner till fler än 10 miljoner medborgare på tre decennier så har den/de som anlänt en stor påverkan på övriga samhället.

   Brotten som sker i Sverige är av grövre karaktär, vilket måste tas i beaktning. Mord, spräningar och sådana bedrägerier som sker av människor från fjärran kontinent(de som kommit senaste 30-40 åren och deras barn i detta fall) är en annan aspekt att ta i beräkningen. Här ser vi tydliga skillnader mot vad västerlänningar gör för brott mot de som kommit hit. Jag kan nämna flera exempel men om man är lite kunnig i att använda Duckduckgo eller Google så kommer man fram till svaret relativt enkelt.

   För min del skiter jag i hur det rånas eller sprängs. Jag har ingen sympati för svenskar som ser landet förfalla medan de själva unnar sig att enbart skyffla problemen på "främlingsfientliga" krafter medan de kan titulera sig "godhetens fromma ljus". Låt mig bara säga detta: Vi kan inte längre lösa problemen! Åtgärder finns inte. Hur ska man lösa ghettonas problematik i Frankrike? Mer integration och lite diskussioner i olika grupper? Länder, etniciteter och kulturer formas för en anledning och bryter man den länken finns inte sammanhållningen för att vända skutan. Denna skuta som heter Sverige har nu en sådan andel titulerade "förståsigpåare" (tyckonomer) som ger sina små teorier och de från fjärran kontinenter som i princip tar enkla arbeten och där en större andel blir missdådare. De kommande generationerna från fjärran kontintenter här i Sverige har forskning påvisat blir en större andel ligister än den tidigare andelen. Dessutom ska vi ha en större andel i kunskapsintensiva arbeten av de från fjärran kontintenter än de vi har nu.

   Vissa låter som en liberal jag träffade som påtalade hur man kan få de från fjärran kontinent i Sverige att bli en intäkt för Sverige: "Det handlar om utbildning." Det är väl klart att det gör det, men då kan man springa ner till Detroit eller Rio de Janeiro och påtala: "Utbildning allihopa, det är vad ni behöver!" Vad tror ni de svarar: "Ge mig det du äger och stick!" Eller så tittar de på dig helt tomögt och ska snart flumma runt med sina boys och bränna i bilen och dra en zutt. Så bra gick det!

   Återigen: det handlar alltid om minoriteten missdådare när man talar om dessa frågor. Även om majoriteten är relevant när det kommer till skatteintäkter, konst och litteratur, vetenskapliga uppfinningar och vilka samhället de skapar och frambringar till de andra. Dessa frågor får man fundera och komma fram till svar själv. Eller se i sin spåkula som vissa kan göra och komma fram till både det ena och det andra. Ingenting förvånar en längre när det kommer till svenskarnas oförmåga till att relatera till situationen och därifrån göra en adekvat bedömning. Man jämför med andra länder och hur det fallit ut där, är en bra början. Ja, ja vi tar Schweiz och varför inte Singapore, de ha lyckats. Men det är en annan typ av invandring och mer relevant är att granska Frankrikes situation i städer, t.ex. Marseille och Paris eller Nederländerna eller bara sätta sina barn i en skola där ett fåtal är svenskar (vilket det finns massor av i svenska städer) och sen bestämma sig för hur samhället egentligen fungerar.

   // Khennet

   Radera
  9. Nej, Investeraren, det står inte budgeten hur många "hur många miljarder politikerna nyttjar för att köpa medias lojalitet".

   Presstöd utbetalas till en lång, lång rad medier med vitt skilda perspektiv och politiska åsikter. Det är ett stöd som inte på något sätt är kopplat till "lojalitet till regeringen".

   Ditt påstående är helt grundlöst, vilket jag faktiskt tror du själv vet, så varför skriver du sådana saker?

   Gällande att "relativisera" - det är inte trams att förhålla sig nyktert till problem. Ja, de finns, och de är många. Men bara som exempel: Svensk sjukvård är faktiskt en av världens bästa (i objektiv medicinsk kvalitet, men inte i bemötande), Sverige är ett av världens bästa länder för barn att växa upp i (sett till lagar och livsvillkor), vi är ett av världens minst förorenade länder, etc.

   Om man har detta i bakhuvudet när man tänker kring de problem som faktiskt känner iaf jag att de ger mig en känsla av proportion och vägledning kring eventuella lösningar. Jag får intrycket att många som är närmast omotiverat kritiska till läget i samhället lätt kan hamna i att man så att säga riskerar att kasta ut babyn med badvattnet eftersom man övervärderar storleken i problemen.

   Radera
  10. Jag skriver som så därför att dessa medel går till 95 procent till statligt finansierad vänsterpropaganda. Det finns idag ingen som helst objektiv nyhetsförmedling kvar i Sverige. Du vet det, jag vet det, alla vet det. Det räcker att slå på SVT en slumpmässigt utvald dag. Detta rör sis om mycket stora pengar, som skulle kunna gå till nytta i samhället istället för till ren propaganda. Det är en stor skandal, inget annat!

   I övrigt har vi stora skillnader i åsikter, vad det gäller Sverige. Inatt small en BOMB i Solna som sprängde en hel kiosk och krävde 30 talet brandmän. Läget är akut! Landet håller på att spåra ur fullkomligt, samtidigt som landets politiker ägnar dagarna åt annt förneka det som händer och dess orsaker.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 6. Ja, det är tyvärr helt uppenbart att de styrande inte har en plan. De har ingen som helst ide om hur utvecklingen kan vändas. Därför riktar de hela sin kraft mot att aggressivt slå mot de som ifrågasätter det som händer. Det i kombination med massiva monetära medel för desinformation via media.
  Tack för kommentaren.

  SvaraRadera