Adtraction

lördag 22 augusti 2020

Tiptapp

Vissa av oss insåg för länge sedan att det är kännetecknade för en riktig politruk att de aldrig drar sig för vare sig maktmissbruk eller slöseri med skattemedel. Allt för många undrar dock förvånat vad man ens menar med påståendet, hur kan man ens ha mage att ifrågasätta dem? Är man en brun, nazistisk rasist som är emot jämställdhet eller? 

Slöseri. Maktmissbruk. Varför är det enbart Medborgerlig Samling som driver den helt nödvändiga frågan om skärpt tjänstemannaansvar?

Hur politiskt inkorrekt det än är så säger jag nu att jag verkligen gillar denna webbtjänst Tiptapp. Trots att Stockholms stad så sent som 2018 förbjöd dem att verka. För mig är det en självklarhet att denna sektor bör finnas och att den bör vara konkurrensutsatt.

Jag har i sommar passat på att nyttja dem vid ett antal tillfällen och vid samtliga tillfällen har jag blivit nöjd med utförandet. Det har gått snabbt, inom samma dag, och alla har varit trevliga och ordentliga av de personer jag har mött. Det är förenligt med en i mitt tycke rimlig kostnad att få sitt skräp upphämtat, för alternativet hade ju varit att jag tvingats hyra släp och lägga en hel del egna timmar på detta. Då känns det bättre att leja ut tjänsten och därmed bidra till inkomst för de som behöver. Jag har även passat på att skänka grejer jag har saknat behov av och jag vill verkligen påstå att det fungerade åtskilligt bättre än om jag hade nyttjat t.ex. Blocket. Så även ur återvinningssyfte tror jag att tjänster som Tiptapp kan bidra till mycket.

Har du själv någon åsikt om Tiptapp eller liknande tjänster?

4 kommentarer:

 1. Delningsekonomin när den är som bäst! Detta är verkligen en tjänst som borde gynnas. Bra för miljön, de enskilda personernas ekonomi och som håller snyggt i städerna. Bara win-win!

  Sen förstår jag att stadens renhållningsverk vill värna om sitt monopol men det är knappast någon som tjänar på det monopolet mer än de som är anställda på just den delen av kommunen...

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 2. Instämmer. Men jag undrar om de anställda på kommunen kan tro att de gynnas av att ha färre möjliga arbetsgivare? Renhållningsbranschen har dock alltid varit lite smått korrupt (kanske inte lika illa som i Italien men ändå) till följd av oligopolet.
  Tack för kommentaren.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar TippTapp! Har använt den tjänsten flera gånger och är supernöjd!

  Mvh Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tror jag många skulle göra om de provar deras tjänster faktiskt.
   Tack för kommentaren.

   Radera