Adtraction

fredag 22 januari 2021

Efter känsla eller efter handling?

Ta gärna några minuter och se nedan film. Hur står det till i Sverige när en person från före detta mörkröda Norrland känner sig manad att göra denna video? Han är garanterat inte ensam om sin frustration med Sveriges politiker idag. 

De ständiga myterna och lögnerna som framför allt Socialdemokraterna sprider idag är ett stort reellt samhällsproblem. När statistiken påvisar problem, ja då är lösningen att förvanska data. Så som t.ex. skedde med pisa-undersökningen senast, eller statistiken över skottlossningar,  antalet asylsökningar, utbildningsnivåer osv. 

Än värre är den polarisering som partiet arbetar på att skapa i samhällsdebatten, i starkt samråd med de journalister de har köpt för skatten. Det syns kanske som tydligast på sociala medier, hur ministrar beter sig dagligen. Vad tror de detta ska leda till i förlängningen, att bete sig så?... Vem normal människa vill leva och verka i ett sådant samhälle? 

Om Sveriges media gjorde sitt jobb, då borde de gå in på t.ex. twitter och granska hur Sveriges ministrar agerar i vardagen. Med den ansvarsställningen så är det nämligen inte vare sig professionellt eller acceptabelt att bete sig hur som helst. Precis som på vanliga jobb, fast nu med allmänhetens förtroende. Tills det sker kan ministrarna fortsätta sprida obehag, personliga påhopp, dimridåer och lögner. Tyvärr så har Sveriges köpta media positionerat sig tydligt som en stor del av problemet, inte som en del av lösningen. Dagens Nyheters chefredaktör uttalade t.ex. nyligen i en debatt på regimmedia SVT följande: 

" Den journalistiska uppgiften är inte att vara opartisk, utan att försöka söka sanningen. "

Fundera lite på innebörden i det han säger som representant för DN här!... Själv kan jag bara konstatera att sanningen inte är partisk. Men så har ju jag en annan åsikt om demokratins grunder, än vad värdegrundens tempelriddare har.

 

Socialdemokraternas definition av demokrati tycks vara att vi har en S-regering. De kan möjligen acceptera korta avbrott på hegemonin för att sedan kunna skylla alla problem på borgarna. I grunden ser partiet det som ett demokratiskt problem att Moderaterna "vill gripa makten". Socialdemokraterna nyttjar samma strategi som i autoritära regimer, man ser opposition som icke legitim. Så långt har det nu gått.

Kommer du själv granska vad partierna och deras representanter har gjort, istället för vad de påstår, inför nästa val? Kommer du rösta efter känsla, eller efter ideologins faktiska resultat? 

10 kommentarer:

 1. Fan va bra mer SD å TRUMP politik åt folket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, anklaga andra för att vara nazister, rasister, upploppskåta eller antidemokrater.
   Gör därefter exakt det du anklagar andra för. Den är rätt go? Men vad tar man inte sig för rättigheter, när man ser sig som landets rätta härskare?
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. Eller för att vara extra tydlig, detta inlägg har exakt noll och ingenting alls att göra med Trump. Det handlar om ett Socialdemokratiskt parti som idag lägger all sin vakna tid på att förvanska verkligheten och att demonisera andra.

   Radera
 2. Vad tror du deras syfte är med att förvanska data och eftersträva ett land med hög kriminalitet, asylsökande och låg utbildning?
  Det måste ju finnas ett syfte tänker jag. Även om du skulle ha makten, tycker du det är ett bra land för dina barn att växa upp i? Eller tänker alla att de ska flytta vidare och starta om i ett annat land?
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga. Förmodligen är de så pass självcentrerade så att de enbart ser till här och nu, sin egen makt och därmed status? Makt till varje pris. De har ju egna livvakter och lever i sus och dus så vad är problemet? Statsministern har väl för övrigt inga egna barn...
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. I övrigt så är det nog så det brukar se ut när ett land förfaller helt och sjunker in i korruptionens mörker. Var och en förser sig själv, makten och fördelar för enkom sig själv etc.

   Radera
 3. Låter lite märkligt för mig, men det kan likväl stämma för det. Tror ändå någonstans att de genuint tror på det de förespråkar - inte aktivt missleder för att få makt.
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Socialdemokraterna har en bärande ide, att ta makten och att behålla den. Om de hade trott på vad de gör så hade de försvarat det rationellt. Inte farit med lögner och vägrat erkänna fel. Det är uppenbart att de tex tagit in islam för att köpslå om röster. Konsekvent vägrar de sedan hantera problemet relaterat till det, för att inte tappa sin maktbas de köpt sig.

   Radera
 4. Hallå, inte sett klippet än men nej jag tror vi är många och ökande som börjar få nog av hur Sverige styrts och styrs. Det har gått för långt med det mesta och bägaren har runnit över för länge sedan. Tror att vi är många som suckar och halvt gråter när nyhetsflödet scannas igenom. Ta itu med allt drägg, fusk och idioter på bred front och skicka genast hem alla som visar att de vill förstöra vårt land, övriga som trots allt hör hemma här och som förstör: lås in dem under lång tid och tvinga dem till arbete om de vill få mat. Skrota bidragssystemen och inför rimlighet innan utbetalningar görs. Ett stort arbete behövs men det måste påbörjas nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till att börja med måste politiker lära sig det som är normalt för andra människor, dvs att erkänna misstag. Det är första steget i en lösning. Ännu har jag inte sett en politiker medge misstag någonsin.
   Tack för kommentaren.

   Radera