Adtraction

lördag 17 april 2021

Ultrarik?

Ibland är det bra att få lite perspektiv på saker och ting, inte minst när det kommer till pengar. När är du egentligen att betrakta som rik? Det varierar förstås en hel del beroende på land, men ofta krävs det mindre pengar än man skulle kunna tro, vilket nedan bild illustrerar från Knight Frank.   

Klicka för större bild.

Även i Monaco, som har det största antalet Ultra High Net Worth Individuals i relation till befolkningen, så är förmögenhetskravet för att tillhöra enprocentsklubben bara 7,9 miljoner dollar. I Europa är Polen annars det land där antalet förmögna ökar snabbast. Själv minns jag den tid, för inte så länge sedan, då många i Sverige såg ned på detta forna östland. Tiderna förändras som sagt var. 

Platsar du själv i ovan kategori, eller planerar du göra det en dag?

5 kommentarer:

 1. "Bara 66 miljoner kronor" :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag skulle vilja säga bara, för jag hade själv nog gissat på högre belopp. Och sedan är det ju även en summa som alla som vill faktiskt har möjlighet att uppnå om man kampar för det.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Intressant att Irland hamnade så högt upp tänkte jag initialt, men så insåg jag att deras låga bolagsskatter säkert lockar storföretag med tillhörande rikedomar som följd.
  Tack för bra inlägg, mer sånt här tack!

  SvaraRadera
 3. Tja, top 1% i Kenya iaf.... Vad är gränsen i Sverige?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige hade de inte med i den tabellen. Men det ligger ju i svenska statens mål att hålla staten rik och folket fattigt men därmed lättstyrt, så det är nog inte alltför mycket som krävs.
   Tack för kommentaren.

   Radera