Adtraction

måndag 3 januari 2022

Spådom 2022

Såhär års brukar alla seriösa experter och förståsigpåare publicera en lång lista med spådomar inför året som kommer. Halvt på allvar, halvt på skämt. Jag understödjer inte mina ord med en tjock meningslös lunta, men jag är inte sämre än att jag kommer med två förslag på vad som kan inträffa enligt min egen spåkula.

Är ni beredda, för här kommer de:

1. Oscar Properties återupptar utdelningen på preferensaktierna och återköper dem möjligen. Detta kan man sluta sig till med tanke på bolagets fortsatta återhämtning finansiellt, efter omstruktureringen, samt deras målsättningar avseende framtida balansomslutning och rating. Eller som de själva uppger: " Det är korrekt att obligationen förhindrar oss att för närvarande dela ut. Men i takt med att vi växer och kassaflödet blir starkare så kommer vi kunna dela ut enligt villkoren med obligationen. "

2. I Norge förs, med all rätt, diskussioner om att riva upp avtalen som lett till att landet exporterar all lokalproducerad vattenkraft och således har rekordhögt elpris tack vare nedläggning av svensk kärnkraft. Kanske sker detta under året, vilket vore det enda rimliga. Alla bör nämligen bära konsekvenserna av sina egna galna beslut. 

Vad tror du om det och vad ser du själv i spåkulan?

5 kommentarer:

 1. Ett, två test. Stendött här, undrade om det inte funkade :)

  SvaraRadera
 2. OP lär säkert göra fler aktieägarhatarangrepp innan. Kanske en till omvänd split 39:1 varpå de löser in alla "icke delbara med 7981235678" till kaffepengar. Norge håller jag helt med om, de verkar måna om sin befolkning och kommer förhoppningsvis ta krafttag mot sveriges (MP+S) hantering av energipolitiken.

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte om splitten påverkade något alls. Vissa pratade om likviditet, men det är skitsamma som jag ser det. Vill de ha hög rating så måste detta problem lösas för övrigt. Precis som att det blir dyrt för dem i längden med uppskovsräntan och anseendet.

  Vad Norge beträffar så har det ju även gått så pass långt så att tex Danmark tvingats stänga gränsen för att skydda sig mot Sveriges kriminalitet. Så det är helt klar sannolikt att grannarna även får nog av idi-tin på energiområdet.
  Tack för kommentaren.

  SvaraRadera
 4. Jadu, OP är en gåta hela bolaget. Det konstiga är de tunga ägare de fått in i det skitbolaget så allt kan hända.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan hålla med om att tidigare affärsmodell visade sig vara av hög risk och därmed kass i en sämre marknad. Dock tror jag de har tagit till sig den lärdomen samt att de har annat folk idag i ledningen. De har även tillgång till kapital på ett helt annat sätt nu bevisligen.
   Man ska inte fastna i gamla tankebanor om saker och ting tycker jag dessutom, det gäller att kunna ta till sig det faktum att saker är föränderliga, även åsikter om bolag.
   Tack för kommentaren.

   Radera