Adtraction

måndag 7 februari 2022

Äger de Sverige?

Henrik Jönsson sammanfattar problemen i styrningen av Sverige på ett bra vis i nedan video. När mer än 60 procent av LOs medlemmar inte längre stödjer Socialdemokraterna, då är det inget annat än ett korrupt agerande att de lägger medlemmarnas avgifter på påverkansoperationer i syfte att stärka en liten och sluten grupps makt. Lägg därtill återkommande utrensningar av demokratiskt framröstade individer, med enda anledning av politisk åsikt. Hur rimmar det med allas lika värde? Hur rimmar det med demokratiska värderingar?

 

Vad anser du själv om LOs agerande i syfte att stärka sina personliga privilegier? Vad skiljer detta agerande och deras särställning från en maffia?

9 kommentarer:

 1. Det är ett systemfel att fackföreningar får vara politiska samtidigt som de har ensamrätt att företräda alla arbetstagare på arbetsplatser. Eftersom Sverige är korrupt åtgärdas inte det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inget emot fackföreningar som fenomen, tyvärr behövs det nog för att sålla bort vissa avarter till arbetsgivare.
   Däremot är det beklagligt att dessa fackföreningar idag själva beter sig som just avarter. Politik är definitivt inget de ska ta sig rätten till, för då handlar det om just korruption och allmänfarligt maktbegär.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Hur kunde LO existera innan det fanns 'vinster i välfärden' (viv)?

  Man kan väl anta att LO var en uttalat rasistisk organisation på den tiden, så när 'viv' avskaffats så är LO återigen rasistiska.
  Det är väl därför de kämpar så hårt för att avskaffa just 'viv'?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta fluffiga ord och prat. Prata är det enda denna farligt inkompetenta församling förmår. Det är de som bär ansvaret för Sveriges förfall. De skulle dock hellre ta livet av sig än att erkänna den saken.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 3. Det är naivt och rent av farligt att tro att samma regelverk kan vara tillräckligt både för en frimärksklubb och en fackförening med i princip ensamrätt om att företräda miljontals arbetstagare.

  Här skulle speciella regler angående medlemsskap och speciellt möjligheten att utsluta medlemmar behöva ses över. Sedan är kopplingen till ett politiskt part besvärande. Kanske behövs en lag där fackföreningar i fortsättningen måste vara politiskt obroende och acceptera medlemmar oavsett kön, tro, politisk åskådning, etnicitet osv.

  Vägen dit lär vara lång; LO kommer inte vara villigt att ge upp sin makt utan strid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tankar som jag helt och hållet instämmer med. Dagens situation är direkt farlig, det syns ju så väl hur de nyttjar sin makt på ett korrupt sättm för att skapa sig personliga fördelar och skadligt inflytande.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 4. En fackförening kan försöka påverka opinionen genom kampanjer, lobbying eller genom att ekonomiskt stödja politiska partier som kan antas gynna fackföreningsrörelsen.

  Alltså helt enligt reglerna och därmed inte korrupt. Att Lo lobbar för S ligger mer i att de antas gynna själva fackföreningen. Säjer inte att LO ar utan korruption utan enbart att korruptionen inte ligger i att de lobbar för s när 60% av medlemmarna är något annat. Helt klart kan man tycka det är fel men det är en annan femma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påverka opinionen, ja det har alla rätt till. Vad gäller LO talar vi dock om något helt annat som bekant.

   LO har utformat speciella regelverk, enkom i syfte att stärka sin egen makt över samhället. Precis som när Socialdemokraterna har utformat spelregler som gynnar deras egna partikassa, utan att skämmas för sig. Samtidigt har de utformat regler som utesluter människor pga politisk åsikt. Men medlemmarnas pengar ska de märkligt nog kräva in?
   De har skaffat sig en särställning i Sverige och de har gjort det via regeringsmakt, ren korruption och inget annat.

   Att en förening ger regeringen pengar i utbyte mot uttalade politiska krav, som tex skatter på vissa grupper och bidrag, det är långt ifrån okej. Hade någon annan gjort detsamma hade det blivit ramaskri medialt. Men det är tydligen alltid annorlunda när S gör något?
   Tack för kommentaren.

   Radera
 5. Hej, ja det kan jag givetvis fixa, gör det nu.

  SvaraRadera