Adtraction

söndag 21 augusti 2022

Bara ett påhittat problem - Magdalena ?

Det är snart val i Sverige, så om du inte har gjort det tidigare så är det med andra ord dags att stänga av tv, radio samt sluta läsa all media. Detta för att undgå att ens ta del av alla lögner de sprider dagligen i syftet att driva vissa falska agendor. Du kommer förmodligen notera hur ditt humör får ett lyft av denna enkla åtgärd, samt att tid frigörs till något mer konstruktivt.

Ovan illustreras hur regeringen skapat en dysfunktionell elproduktion.

När det kommer till politik så har jag själv genom åren noterat hur politiker plötsligt ändrar budskap enbart för att det råkar vara valår. Plötsligt vill de inte kännas vid sin tidigare politik, som t.ex när statsministern poserar på affischer och påstår att "Sverige kan bättre". Jaså, det säger ni, men vem är det som styr då?...  Slutsatsen är att jag lyssnar numera aldrig på vad politiker säger, dessa notoriska lögnhalsar. Jag studerar istället resultaten av deras åtgärder, då det är det enda med relevans för oss medborgare.

På tal om lögner så påstår vissa partiledare frekvent i media att det var marknaden som avvecklade kärnkraft i Sverige. Detta låter de så kallade journalisterna stå oemotsagt i princip varje gång det upprepas. Som om en lögn blir en sanning bara för att det upprepas tillräckligt? Ovan visas hur elpriset i region 3 i Sverige har varierat sista månaden, samt andelen vindkraft av total elproduktion. Bara under en enskild sommarmånad varierar priset med hundratals procent, likt ett ekg. Sverige kommer gå under om detta politiska försök, som falskeligen kallas grön omställning, fortsätter en liten tid till. Det är allvar nu.

Intressant nog så är vindkraften enbart kapabel att leverera sin maxeffekt (mycket långt ifrån påstådd installerad effekt) lite drygt tio procent av tiden, beroende på vädret. Samtidigt finns idag ingen realistisk teknisk möjlighet att vare sig lagra energi i stor mängd och över lång tid, eller att transportera med höga effektförluster. En apa kan med röven lista ut att att elproduktionen måste vara planerbar, med effekt på rätt plats vid rätt tid. 

Som tur är så är det snart val, och då ges vi möjlighet att avsätta Sveriges handlingsförlamade och unikt inkompetenta regering. Vågar du verkligen anförtro regeringen möjligheten att fortsätta på inslagen väg, som om inget har hänt?... 

Europas dyraste aktie, givet ovan?

9 kommentarer:

 1. Man kan alltid göra som en bloggare. Han tittade inte på OS,Mello och Partiledardebatterna. Ett bra vaccin för att försöka upprätthålla den mentala hälsan.
  MvH Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Det rådet har jag själv följt sedan länge.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Av mentalhygieniska skäl slutade jag kolla på tablå tv för 7-8 år sedan, det är inget beslut som jag ens för någon sekund ångrat. Tack för en bra blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns knappt ens när jag själv tittade på TV sist. Meningslösare slöseri av tid finns väl knappt?
   Tack för kommentaren.

   Radera
 3. Då har du alltså missat att den så kallade inkompetenta regeringen är en såkallad minoritetsregering. Att det inte händer mer, politiskt sett kan vi tacka riksdagen för, där de blå/bruna har majoritet. Och de blinda följarna bara upprepar "regeringen bestämmer"..

  Nu inväntar jag glatt alla mothugg som i stort kommer utmynna i att jag är kommunist, och troligen borde skjutas för Sveriges bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oavsett om du är en minoritetsregering så finns det ingen som tvingar dem att genomföra åtgärder som de vet är så enormt skadliga som att sabotera landets energiförsörjning. Det andra valet är att avgå. Det skulle dock Socialdemokraterna aldrig göra eftersom den personliga makten, höga löner och förmåner är det enda viktiga för partiet. Landet och medborgarna struntar de fullkomligt i, precis som i alla korrupta sammanhang.
   Socialdemokraternas har för övrigt gjort egna uttalanden som ständigt upprepar mantrat om vindkraft. Dvs de har ingen som helst aning om vad de pratar om. Det sistnämnda är inte så konstig om man beaktar att i princip ingen av ministrarna de tillsätter har en adekvat utbildning. Då blir resultaten kris och kaos, likt ett brev på posten. Att tex ha en damfrisör som ansvarar för återvinning av kärnavfall. Det är ju så extremt obegripligt, pinsamt och inte minst farligt.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 4. Ja det är en enkel fråga vem man ska rösta på. Det räcker att titta på hur illa det har fungerat de senaste 8 åren... det borde var walk-over för oppositionen, men av någon märklig anledning har S-blocket övertaget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du Ulf har sannerligen inte gjort ett adekvat jobb. Öppet mål och han schabblar bort det med. Det säger mycket om hans förmåga. Men han har samma lön som statsministern, finansierat av höga partibidrag de tillskansat sig. Så bättre att sitta på kontoret och löka hela dagarna tydligen.

   Folk tycks än idag rösta enbart efter ideologi. För inte tittar de på vad regeringen åstadkommit. De har gått fram som en ångvält och förstört precis allt i sin väg. Ändå får de röster :)
   Mvh investera-pengar.blogspot.com

   Radera
 5. Tack för ett fantastiskt inlägg! Kommunistpartierna är oerhört skadliga oavsett om de är röda eller gröna! Det slutar dock alltid på samma sätt, dvs med brist, korruption och ineffektivitet! Jag stödjer dig i din antikommunistiska gärning!

  SvaraRadera