Adtraction

lördag 23 juli 2022

Medial hjärntvätt pågår

När jag var liten så trodde jag på tomten. Jag trodde också att media var dit man vände sig för att söka fakta. Efterhand såg dock även jag ett mönster, vilket började med att varje gång dessa så kallade journalister skrev om ett ämne jag själv kunde något om så märkte jag okunnigheten. Eller inte bara det, de systematiska lögnerna var det som störde mig mer. Idag utgår jag snarare från att motsatsen till det som media påstår torde kunna vara närmare verkligheten.

https://twitter.com/i/status/1550114467962183685

Nyligen dök ett bra exempel upp, som tämligen väl illustrerar det mycket skadliga inflytande media har idag. CNN 's tekniska chef blir ovan hemligt inspelad när han talar om att ingjuta rädsla om påstådda klimatförändringar för att kunna kontrollera medborgarna, då annat nu förlorat skrämselfaktorn. 

Ingen har väl denna sommar t.ex. undgått hur Sveriges media gått på om vädret, de få varma dagar vi haft? Ja, det är ju som så att Sveriges så kallade media nyttjar CNN som frekvent källa. Så kan Sveriges media agera, utan följder, mot bakgrund av att den så kallade oppositionen deltagit i skapandet av ett mycket omfattande statligt bidrag till sektorn. 

Vad säger du Ulf, är ovan normalt? Är detta vad våra skatter ska gå till? Fast det är klart, man biter inte den hand som föder en, eller hur? Bidrag i utbyte mot att som politiker aldrig bli granskad och uppföljd på konkreta resultat? Det kanske inte är så dumt med statligt finansierad korruption ändå?

På t.ex 1200-talet skrämdes makthavare med religion och helvetet, för att tygla undersåtar. Nutidens maktfullkomliga skräms istället med klimatet och den undergång som drabbar oss om vi inte gör som de säger. Religion som religion. Totalförbjud för guds skull vetenskapliga diskussioner och lösningar, som 1200-talets prästerskap, i klimatfrågan. Kärnkraft kommer t.ex. inte ens på fråga?

7 kommentarer:

 1. Miljöpartiet är det parti som tydligast använder rädsla - för säldöden (berodde på virus), ozonhålet (freonförbud löste problemet), försurning, nu globala klimatförändringar mm. Vägra vara rädd. Världen är bra, Sverige är bra, de problem som vi haft har vi hanterat med vetenskap och förnuft.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. För att lösa problem så måste man ha en viss mån av framtidsoptimism. Den dystopisk bild som aktivister målar upp är direkt skadlig. Dessutom finns det många svaga människor som tar ett skadligt mentalt intryck av det hela. Men det är nog inget som bekommer dessa extremister?
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. Ozonhålet minskade ju INNAN freonförbudet och forskare påvisade sedan samverkan med solaktiviteten.

   Radera
  3. Ja, visst är det så. Inte direkt heller en slump att dessa ting är något som generell massmedia är mycket noga med att inte prata om. Istället fokuseras det som driver deras egna skadliga intresse.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Det finns i övrigt studier som påvisar en lyckohöjning i livet bara genom att tillse att vara konsekvent med att helt ignorera media. Dagens media lever på klick och uppmärksamhet, tyvärr dras många till negativitet så det är vad de förmedlar. Dvs inget av värde alls.

  SvaraRadera
 3. Allt är sossarnas fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, mycket kan skyllas på dem. Men det är ju knappast som så att de så kallade borgerligheten gjort väsen av sig (med smyg sossen Ulf i spetsen)? I år gick M ut starkt med "inga skattehöjnigar", de kunde ju likaväl lägga ned partiet. Enda anledningen det inte sker är att de då går miste om personliga förmåner.
   Tack för kommentaren

   Radera