Adtraction

torsdag 12 januari 2017

Pensionen som försvann?

Hedervärt att Privata Affärer publicerar en artikel där AMF's ekonom talar klarspråk om de tydliga bristerna i Sveriges pensionssystem.

Fundera lite på nedanstående, känns det bra? Jag hoppas sannerligen du nu tar saken i egna händer, om du inte redan gjort det.

"Om man ska vara krass - lönar det sig för låginkomsttagare att pensionsspara och att jobba många år?... "

"De som har haft ett långt arbetsliv med låg inkomst får en pension som inte är särskilt mycket större än den som har arbetat lite eller inte alls, och som får garantipension, bostadstillägg och i vissa fall äldreförsörjningsstöd."... 

"Egentligen borde man sätta mål om att fler ska kunna leva på sin pension i framtiden. Då hamnar vi åter vid problemet att låg- och medelinkomsttagare får en inbetalning till pensionen som kanske är för låg", argumenterar han."

Vi kan verkligen fråga oss var rättvisan ligger i att våra politiker dragit in massor av människor till Sverige, med helt fri tillgång till de pengar dina och mina förfäder, du och jag arbetat ihop inför ålderns höst. Hur ska våra politiker lösa det faktum att det blir massor av fattigpensionärer i Sverige framöver, och redan nu?


Hur kommer det sig att politikerna inte gör slagen i saken? D.v.s. att de retroaktivt inför kravet att du måste bidra till samhället, innan du får någon som helst rätt att ta del av förmåner? Någon annan lösning fungerar givetvis inte, utan det blir Ebberöds Bank av alltihop.

3 kommentarer:

 1. Läs gärna boken Pensionsbluffen, så får du svart på vitt att invandring är det enda som kan lösa vårt pensionsproblem. Vi är för få för att bära upp systemet helt enkelt. Vad politiker borde göra är att bli bättre på att skapa jobb åt både ungdomar och invandrare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att det är inte politikerna som skapar jobb, hur gärna de än vill påskina detta. Däremot kan de skapa förutsättningar för tillväxt. Sveriges riksdag tycks dock enbart ha fokus på meningslöst käbbel, som tex frågor om quer, "jämlikhet", mer bidrag, allas rättigheter (men inte skyldigheter).

   Att skapa massinvandring, med vetskapen om Sveriges historiska misslyckanden med integration är en katastrof för Sverige som nation. Jag kommer att återkomma till detta på bloggen. Stora delar av Sverige (tex Malmö) är idag en ekonomisk katastrofzon, skapat av våra politiker. Utvecklingen måste vändas NU, vi har inte till 2018 på oss.

   Slutligen, det som kännetecknar en stor tänkare och personlighet, det är bland annat förmågan att ta in olika synvinklar, förmågan att ändra sig när fakta indikerar på det. Reinfeldt och Alliansen är således inga genier.

   Radera
 2. Det positiva är dock att de som inser det som du och jag insett, den har i Sverige definitivt en god förmåga att påverka sin ekonomiska framtid, på ett högst positivt vis. Nu är det var och en för sig själv som gäller. Sverige har kapsejsat, skeppet tar in mycket vatten.

  SvaraRadera