Adtraction

onsdag 15 mars 2017

Bra svarat av Avanza

Jag tycker Avanzas nye vd gav ett bra besked, enligt nedan, avseende bankernas halvdana och sent påkomna försök att konkurrera. I många fall tar bankerna helt klart en överlönsam marginal på bolån och andra produkter, vilket får sänkningen av courtaget att framstå som ett skämt. Avanza gör helt rätt i att slå tillbaks där det gör som ondast på storbankerna. Storbankernas kundkänsla kan på intet sätt jämföras med Avanzas. Faktum är att de flesta nog blir arga idag, av att ens tänka på ordet bank... De flesta företag i konkurrensutsatta branscher skulle bli fullkomligt livrädda med den typen av kundnöjdhet som bankerna uppvisar. Jag kommer helt osökt att tänka på utdöda dinosaurier.


"  VILL SÄNKA PRISET PÅ ANDRA OMRÅDEN ÄN AKTIER - VD (Direkt)

2017-03-14 13:21

STOCKHOLM (Direkt) Nätbanken Avanza Bank skulle välkomna en diskussion om hur man kan ta prispressen på finansområdet till fler områden såsom fonder, pensioner och bolån.
Det säger Avanzas vd Johan Prom till Nyhetsbyrån Direkt i spåren av den senaste tidens besked om sänkningar av aktiecourtage från konkurrenter, nu senast från Pareto.
"Tänk om vi kunde gå i bräschen tillsammans med övriga branschen och verkligen sänka priset på fonder, pensioner och bolån. Då skulle vi kunna göra en bättre framtid för miljoner människor", säger Johan Prom. ...
För de allra flesta är det ytterligt små belopp det handlar om när man inom aktiehandel går ned från några promille till några färre promille i courtage. Vi skulle välkomna en diskussion där man breddade och såg att man inte bara kan spara kronor och ören utan även hundralappar och tusenlappar", argumenterar Avanza-chefen. "
Har du rånats av banken?

Ingves, lycka till med inflationen. Era utdaterade modeller inkluderar väl effekterna av globalisering, utbudsöverskott (produkter, arbetsmarknad) och digitalisering?   

1 kommentar:

  1. Håller med; ett riktigt bra svar av Avanza!

    Och Ingves mfl borde nog tänka över hur de hanterar både ränta och annat. Digitaliseringen kommer ändra på mycket. Bland annat begreppet BNP.

    SvaraRadera