Adtraction

lördag 17 juni 2017

F Wall Street

Denna blogg innehåller reklam och annonslänkar.

Många, med mig inkluderad, har säkert läst Intelligent Investor men haft svårt att ta sig igenom den första gången, då den är lite småtung i sin stil. Om du trots detta vill ta till dig de viktiga och värdefulla koncepten i värdeinvesteringens grunder enligt Graham, så är F Wall Street en bok för dig. Joe Ponzio har gjort ett bra jobb, han skriver initierat och med bra exempel i denna bok.


Författaren beskriver i denna bok, på ett illustrativt vis, vad som särskiljer en bra verksamhet från en mindre bra. Därefter förklarar han hur en dylik verksamhet kan värderas med kassaflödesmetodik. Faktum är att den approximativa metod som beskrivs i denna bok fungerar mycket bra, och jag tenderar själv att nyttja den. En väl genomtänkt och fungerande process, är vad som krävs för framgång med en portfölj. Boken förmedlar ett flertal bra principer för hur du bör investera, vad du bör leta efter och varför. Han berör även investeringspsykologi, ett väl så viktigt ämne. Det här är en given bok för hängmattan i sommar.

Länk till boken hos Bokus :
F Wall Street

2 kommentarer:

  1. Jag gillar också den här boken. Skriven på ett lättsamt men ändå initierat sätt. Vill minnas att vikten av att ha koll på kassaflödet lyfts fram i denna bok också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är bra. Jo, han skriver en hel del om kassaflödesanalysen. Det är en introduktion till medium bok detta, mkt användbar och väl värd sin kostnad denna bok. Mvh

      Radera