Adtraction

måndag 19 juni 2017

Jag tecknar Trianon

Det är ett ganska hektiskt tempo nu med alla bolag som ska in på börsen. Mycket är ren skräp så man slipper läsa, men ett fåtal köpvärda case finns det allt. Fastighetsbolaget Trianon noteras i veckan och jag bestämde mig nyss för att teckna. 

Bolagets VD har en historik med bra driv i utvecklande av bolag, sedan mer än 10 år tillbaks. Jag gillar det jag ser när jag betraktar bolagets nuvarande situation och möjligheterna till framtida lönsam tillväxt. Jag tror att bolagets ambition, dubbling inom 5 år, är fullt möjlig att uppnå. Den positiva bedömningen delas uppenbarligen även av ett antal gedigna ankarinvesterare. Jag ser detta som en offensiv notering, vilket alla definitivt inte är idag, i syfte att möjliggöra expansion. Ledningen sitter kvar med betydande innehav även efter transaktionen. 

Malmö är som bekant Sveriges bidragscentrum, med en kompletterande enorm svart sektor, så det finns gott om andras pengar att köpa bostäder för. 


Portföljen erbjuder bra möjligheter till uppgradering, och därmed höjda intäkter.

Genom detta bolag ges bra möjligheter att profitera på nödvändig uppgradering av miljonprogramsområden, en form av rejäl skatteåterbäring för aktieägarna. 

Trianon uppger även att de kontinuerligt utvärderar om nya projekt kan använda sig av regeringens investeringsstöd (i.e. läs bidrag från din skatt) för hyreshus. Det finns enligt uppgift goda möjligheter till dessa bidrag. I prospektet ges bra exempel som visar att bidragen kan stå för hela 15% av investeringen för dessa bostäder. Bolagets goda ledning och lukrativa miljö att verka i återspeglas även i jämförelsevis goda nyckeltal och en fin balansräkning. Det finns en god anledning att ett flertal expolitiker givit sig in i fastighetssektorn, det finns grova och enkla pengar att göra här, speciellt om du via kontakter kan "öppna rätt dörrar".   

-------------------------------

15% rabatt på ett helt köp, via nedan länk (kod: JUNI172). Gäller vid köp över 950kr och ej på nedsatta varor eller partner produkter :

Spartoo SE

Spartoo.se är berättelsen om tre vänner som alla gillar skor och Internet. 

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Ser ut att vara ett riktigt intressant case måste jag säga. Har hållit mig från IPO:er, mest p.g.a. att jag inte har tid att sätta mig in i alla case antar jag :) Handlar väl också lite om att det avviker från min investeringsstrategi. Många har däremot gjort mycket pengar på detta sätt, vilket vi inte får glömma.

  Mycket läsvärd blogg för övrigt. Lade in den i min lista på läsvärda bloggar :)

  Ha en riktigt trevlig fortsatt vecka!

  SvaraRadera
 2. Kanske är jag lite färgad av mina egna känslor och erfarenheter men jag tror inte på Trianon. De kommer nog tjäna en del pengar men jag tycker risken är stor pga det geografiska läget.

  Hoppas jag har fel. Det har hänt förut ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att risken kan anses något högre mtp bolagets ringa storlek. Men samtidigt finns andra exempel som påvisar den goda bärkraften i delar av bolagets affärside och område (tex Victoria Park). Samtidigt går lokala aktörer, med fötroende och kunskap om närområdet, in med en hel del pengar. Med tanke på hur skriande bostadsbristen verkligen är Malmö och dess närområden, så vet jag inte om just geografin är ett problem. Mvh

   Radera