Adtraction

söndag 13 augusti 2017

Historiska händelser

 Innehåller reklam och annonslänkar.

Nedan sammanställning återger ett urval av händelser i vår omvärld. Man bör givetvis värdera varje situation och dess unika förutsättningar för sig, men jag vill ändå påstå att händelser av detta slag inte tenderar vara det som ändrar börsens övergripande riktning. Framförallt bör man inte agera överilat i dessa lägen, utan fortsätta följa sin på förhand utvecklade strategi och process. Undrar du vad jag menar med det sistnämnda? Då vet du att du har en hel del arbete framför dig, som du bör ta tag i innan du riskerar en krona på börsen.

Källa : Strategas Research. Klicka för större bild.
"...The best guide to our actions is understand what the market usually does, and applying that knowledge within a disciplined framework of risk management. This is how we make money in the market, folks. ..."

I situationer som ovan är det enkelt att agera med ryggmärgen. Speciellt med tanke på hur nyhetsflödet oftast ser ut då. Är du dessutom en helt känslomässigt styrd människa, då är det som upplagt för katastrof, när Amygdala tar över helt. Det blir enbart en tidsfråga innan du har förlorat alla dina pengar, och lite till. Det var t.ex. ingen slump att Åsa Romsons intåg i politiken slutade med katastrof heller. Människor som inte har en rationell läggning ska inte ha beslutsfattande situationer. Det blir inte bra, hur de än gör.   

Är du en av dokumenterat få i världen som konsistent tjänar bra med pengar på dina utmärkta makro eller geopolitiska bedömningar? Kul för dig, fortsätt då med det. Är du istället mer som jag, bortse ifrån nyhetsflödet kring börsen. Det skapar enbart onödig distraktion, och kan enkelt orsaka onödiga förluster.

Ska man investera pengar, så är det nog en nödvändighet att vara optimist på längre sikt, sett till oddsen. Att vara medveten och förberedd på det värsta är dock bra, och det kan man göra genom att fokusera på det som är kontrollerbart, som t.ex. vald tillgångsallokering, dina kostnader och löpande överskott, och att exekvera sin plan. Jag är någorlunda medveten om mina begränsningar, och har därför valt att ha en lämplig mängd av tillgångar i portföljen som kan förväntas gynnas av olika förutsättningar, vilket jag t.ex. tidigare skrivit om här.  
------------------------------
Erbjudande
Upp till 30% REA på växthus från varumärket Vitavia
GardenStore

2 kommentarer:

  1. Intressant att vi skrev varsitt inlägg med liknande tema, antar att Nordkorea-konflikten inspirerade.

    Bra inlägg!

    SvaraRadera
  2. Tack. Ja, det var Korea grejen som inspirerade till inlägget. Mvh

    SvaraRadera