Adtraction

tisdag 15 augusti 2017

Ny prispressare på bolån

Innehåller reklam och annonslänkar.

Jag följer räntorna för bolån och ser över familjens kostnader för detta årligen. Jag har tagit detta för vana, eftersom det besparar oss stora summor. Pengar som kan användas för betydligt roligare saker än att t.ex. betala bonusar till bankdirektörer.


Om vi tittat på de senaste snitträntorna så noteras att du bör kunna pruta 0,4 procent på ditt lån, jämfört med den som inte bryr sig. Anta att du har ett mindre lån på 3 miljoner kronor under 25 års tid. Det ger dig då 12,000 kronor i besparing per år, eller totalt 300,000 kronor. Om vi antar att du investerar dessa pengarna på börsen till 8 procents årlig avkastning, så erhåller du nästan 1 miljon kronor, du kan alltså amortera av nästan en tredjedel av lånet enbart via denna förhandling.

Det är intressant att ICA Banken nu har tagit upp kampen med storbankerna om kunderna på allvar. Hade du frågat mig om det för 10 år sedan, så hade jag inte gissat på det. De erbjuder numera en komplett banktjänst för hushållsekonomin. I annat fall så kan du t.ex. låta Mitt Bolån förhandla åt dig gratis (bankerna står för kostnaden).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar